Business & Finance Τρίτη 23/03/2021, 11:03
BUSINESS & FINANCE

Επ. Ανταγωνισμού: Ενέκρινε την εξαγορά της Melbery – Στην Belterra ο έλεγχος του ΟΛΘ

Επ. Ανταγωνισμού: Ενέκρινε την εξαγορά της Melbery – Στην Belterra ο έλεγχος του ΟΛΘ

Την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρίας «Melbery Investments Limited» από την «Belterra Investmens Limited» ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ειδικότερα, σε χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού «αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρείας ‘MELBERY INVESTMENTS LIMITED’, από την εταιρεία με την επωνυμία ‘BELTERRA INVESTMENTS LIMITED’, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 του Ν.3959/11, όπως ισχύει».

Η κυπριακή εταιρία περιορισμένης ευθύνης «Belterra Investmens» γνωστοποίησε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 παρ. 1-3 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, την απόκτηση πλήρους ελέγχου δια εξαγοράς του 70% των μετοχών της κυπριακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης «Melbery», στην οποία η γνωστοποιούσα πριν την γνωστοποίηση της συγκέντρωσης κατείχε ήδη μειοψηφικό ποσοστό 30%, χωρίς δυνατότητα άσκησης ελέγχου και, ως εκ τούτου, με την ολοκλήρωση αυτής κατέχει το 100% του μετοχικού της κεφαλαίου και τον πλήρη έλεγχο επί αυτής.

Η εταιρεία «Melbery» κατέχει έμμεσα το 67% των μετοχών της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» («ΟΛΘ Α.Ε.»). Συνεπώς, με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης η εταιρεία «Belterra Investmens» αποκτάει τον αποκλειστικό έλεγχο του «ΟΛΘ Α.Ε.».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News