Business & Finance Τρίτη 23/03/2021, 11:05
BUSINESS & FINANCE

Επιστρέφουν τα λουλουδάδικα της Βουλής

Επιστρέφουν τα λουλουδάδικα της Βουλής

Τα λουλουδάδικα της Βουλής, ένα τοπόσημο της Αθήνας με ιστορία που ξεκινά το 1932, πρόκειται να αναβιώσουν το επόμενο διάστημα, κατόπιν της απόφασης του ΕΤΑΔ να προκηρύξει διαγωνισμό για τη μίσθωση των τεσσάρων καταστημάτων, που είναι σήμερα κλειστά.

Η ιστορία των λουλουδάδικων της Βουλής ξεκινά κάπου στο 1932, όταν αποκαλύφθηκε το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τότε δημιουργήθηκαν πάγκοι με λουλούδια στο σημερινό κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών (στην ακριβώς απέναντι πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας), όπως γράφει το mixanitouxronou.gr. Στη συνέχεια αποφασίστηκε το άνοιγμα μικρών ανθοπωλείων στο πλάι της Βουλής με τον Βενιζέλο να επιβλέπει προσωπικά την ανακαίνιση των χώρων.

Τα ανθοπωλεία αυτά αποτελούσαν τους κύριους προμηθευτές λουλουδιών του Παλατιού, ενώ και ο κόσμος τα αγκάλιασε, καθώς πλέον μπορούσε να αγοράσει λουλούδια και να τα καταθέσει στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σήμερα, από τα έξι καταστήματα, λειτουργούν μόνο τα δύο, όμως όπως αναφέρει το Business Talk, η ΕΤΑΔ έχει ήδη αναθέσει τη σχετική μελέτη, η οποία αναμένεται να παραδοθεί το φθινόπωρο. Οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός του έτους, προκειμένου να προχωρήσει διαγωνισμός παραχώρησης.

Εν τω μεταξύ, την 25η Μαρτίου τα λουλουδάδικα πρόκειται να μοιράσουν άνθη στους περαστικούς, σε μία πρωτοβουλία της ΕΤΑΔ, που θα θυμίσει κάτι από σαφώς καλύτερες ημέρες της Αθήνας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News