Business & Finance Δευτέρα 22/03/2021, 16:57
BUSINESS & FINANCE

Leon Black: Η σχέση με τον παιδόφιλο Epstein «γκρέμισε» τον τιτάνα του private equity

Leon Black: Η σχέση με τον παιδόφιλο Epstein «γκρέμισε» τον τιτάνα του private equity

Να κόψει τους δεσμούς του με την Apollo αποφάσισε o Leon Black, εν μέσω έντονων αντιδράσεων για τις σχέσεις του με τον παιδόφιλο χρηματιστή Jeffrey Epstein. Ο δισεκατομμυριούχος Black, που θεωρείται ένας από τους «πατέρες» της σύγχρονης βιομηχανίας του private equity και μία από τις ισχυρότερες προσωπικότητες της Wall Street, ήταν ένας από τους βασικούς πελάτες του Epstein την τελευταία δεκαετία.

Έπειτα από την εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε στην Apollo, διαπιστώθηκε ότι ο Black είχε πληρώσει 158 εκατ. δολάρια στον Epstein από το 2012 έως το 2017.  Οι δύο άνδρες φαίνεται ότι έκαναν παρέα, ενώ διατηρούσαν και μία επαγγελματική σχέση η οποία περιελάμβανε πληρωμές για συμβουλευτικές και άλλες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το Bloomberg, οι γνώσεις του Epstein γύρω από το φορολογικό σύστημα και οι ικανότητές του να διαχειρίζεται τις οικονομικές υποθέσεις των πολύ πλούσιων, εξοικονόμησαν από 1 έως 2 δισ. δολάρια για τον Black.

Leon Black: Η σχέση με τον παιδόφιλο Epstein «γκρέμισε» τον τιτάνα του private equity-1

Σε επιστολή του προς τους μετόχους της Apollo, ο Black είχε εκφράσει τον Οκτώβριο τη μεταμέλειά του για τις σχέσεις του με τον Epstein. Μάλιστα, είχε δεσμευτεί να δωρίσει 200 εκατ. δολάρια σε πρωτοβουλίες που βοηθούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικών επιθέσεων και trafficking.  

Τώρα, η Apollo ανακοίνωσε ότι ο Black θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO, τέσσερις μήνες νωρίτερα από ό,τι είχε σχεδιάσει, ενώ θα παραιτηθεί και από τη θέση του προέδρου.

Ο Black αναφέρει σε δήλωσή του ότι είναι η ιδανική στιγμή να αποχωρήσει και να εστιάσει στην οικογένειά του, τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει ο ίδιος και η σύζυγός του και τα άλλα ενδιαφέροντά του.

O Black και ο Epstein σταμάτησαν να επικοινωνούν το 2018, ένα χρόνο πριν ο Epstein συλληφθεί με την κατηγορία του trafficking ανηλίκων και αυτοκτονήσει τελικά μέσα στο κελί της φυλακής, όπου περίμενε τη δίκη του.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News