Business & Finance Κυριακή 21/03/2021, 14:30
BUSINESS & FINANCE

Έκδοση συντάξεων και από ιδιώτες

Έκδοση συντάξεων και από ιδιώτες

Πιστοποιημένοι ιδιώτες, δικηγόροι και λογιστές μπαίνουν στη μάχη για την ταχύτερη έκδοση των συντάξεων, νέων και εκκρεμών, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Εχοντας επενδύσει προσωπικά στην επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι απαιτούνται γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις και ξεκαθαρίζει ότι ο ιδιωτικός τομέας θα συνδράμει με τις δυνάμεις και τις ιδέες του. Περιγράφει πώς θα λειτουργεί το νέο σώμα πιστοποιημένων ιδιωτών, αλλά και τα επόμενα μέτρα που αφορούν κατά κύριο λόγο την απλούστευση των διαδικασιών στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης. 

«Σκοπός μας είναι ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει με τις δυνάμεις του και τις ιδέες του τη συνολική προσπάθεια για την επιτάχυνση της καταβολής των συντάξεων. Οι δε συνταξιούχοι δεν νοιάζονται καθόλου εάν η σύνταξή τους θα βγει έπειτα από συνδρομή του ιδιωτικού τομέα ή όχι. Τους ενδιαφέρει απλώς να την πάρουν», δηλώνει στην «Κ». 

Όσο για το πώς θα γίνεται η διαδικασία εξηγεί ότι «πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές θα μπορούν να διαπιστώνουν τον χρόνο ασφάλισης και να εκδίδουν σχετική βεβαίωση, την ύπαρξη ή μη οφειλόμενων εισφορών του ασφαλισμένου, αλλά και να εκδίδουν απόφαση προσωρινής κύριας σύνταξης ή και οριστικής σύνταξης, κύριας και επικουρικής».

Ο υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά του και για το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή, εφόσον έχει αρχίσει να ανοίγει και η αγορά, με τον κ. Χατζηδάκη να τονίζει ότι το ευέλικτο 8ωρο θα εφαρμόζεται έπειτα από ατομική συμφωνία εργαζομένου και εργοδότη. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News