Business & Finance Κυριακή 21/03/2021, 10:09
BUSINESS & FINANCE

Ποια είναι η Cathie Wood που βλέπει την Tesla στα 3.000 δολάρια

Ποια είναι η Cathie Wood που βλέπει την Tesla στα 3.000 δολάρια

Η μετοχή της Tesla θα αγγίξει τα 3.000 δολάρια το 2025, από τα 655 δολάρια σήμερα, προβλέπει η Ark Invest Management της διάσημης διαχειρίστριας κεφαλαίων Cathie Wood. Σε αυτή την τιμή, η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ θα αξίζει σχεδόν 3 τρισ. δολάρια. 

Η Ark δίνει 50% πιθανότητες στο ενδεχόμενο η Tesla να έχει επιτύχει την πλήρως αυτόνομη οδήγηση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, κάτι που θα επιτρέψει στην εταιρεία να επεκτείνει γρήγορα την υπηρεσία ιπτάμενων robotaxi που σχεδιάζει. 

Η Wood έχει υπάρξει ανάμεσα στους πιο ηχηρούς υποστηρικτές της Tesla στη Wall Street, διατηρώντας υψηλές θέσεις στη μετοχή της εταιρείας μέσω του φημισμένου fund της. Όταν η Tesla υποχώρησε το Φεβρουάριο, εκείνη αγόρασε και άλλες μετοχές. 

Σύμφωνα με το μοντέλο της Ark, η Tesla θα μπορούσε να αγγίξει τα 4.000 δολάρια το 2025 στο καλό σενάριο και τα 1.500 δολάρια στο κακό σενάριο. 

Οι εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας κάνουν λόγο για 5-10 εκατ. οχήματα το 2025. 

Σημειώνεται ότι η τιμή-στόχος των 3.000 δολαρίων που θέτει η Ark είναι πολύ υψηλότερη από όλες τις άλλες της αγοράς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η υψηλότερη τιμή-στόχος των αναλυτών για την Tesla βρίσκεται στα 1.200 δολάρια. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο πάνω από 740% τον περασμένο χρόνο, στην καλύτερη επίδοση του S&P 500. Ο Έλον Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο τον Ιανουάριο, πριν ο Τζεφ Μπέζος να ανακτήσει τον τίτλο. 

Ποια είναι η Cathie Wood 

Ιδρύτρια της Ark Invest, η Cathie Wood θεωρείται το αστέρι της Wall Street στην επιλογή μετοχών. Έπειτα από μία μακρά καριέρα στα αμοιβαία κεφάλαια, το 2014 ίδρυσε τη δική της εταιρεία. Το βασικό της fund, το Ark Innovation, έχει εμφανίσει μέση ετήσια απόδοση σχεδόν 40% τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Η Wood εστιάζει σε καινοτόμες εταιρείες που έχουν την τεχνολογία να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, κάτι που σημαίνει ότι το χαρτοφυλάκιό της είναι γεμάτο με μετοχές που έχουν εκτιναχθεί, όπως η Tesla, η Square, η Roku και η Shopify. Η φημισμένη διαχειρίστρια έχει πιστούς ακόλουθους στα social media, οι οποίοι την αντιμετωπίζουν σαν ένα νέο Warren Buffett. 

Η ARK έχει προσελκύσει 37 δισ. δολάρια μόνο από τις αρχές του 2020, κάτι που σημαίνει ότι μόνο οι Vanguard Group και BlackRock’s iShares την ξεπέρασαν σε εισροές (ο καθένας από αυτούς τους δύο γίγαντες των αμοιβαίων κεφαλαίων διαθέτει εκατοντάδες funds). Το βασικό ETF της, ARK Innovation, έχει δεκαπλασιάσει το μέγεθός του σε ένα χρόνο και σήμερα διαθέτει 22 δισ.  δολάρια σε υπό διαχείριση κεφάλαια. Η ARK διαχειρίζεται 47 δισ. δολάρια σε όλα της τα ETFs.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News