Business & Finance Κυριακή 21/03/2021, 08:24
ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ «ΔΕΥΤΕΡΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»

Μέσα στο εργοστάσιο που παράγει 6.000 σύριγγες το λεπτό

Μέσα στο εργοστάσιο που παράγει 6.000 σύριγγες το λεπτό

Είναι οι άγνωστοι «δευτεραγωνιστές» στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες που  ανέπτυξαν και παράγουν τα εμβόλια βρίσκονται καθημερινά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, λίγοι γνωρίζουν τον αγώνα που δίνουν τα εργοστάσια που παράγουν τις αναγκαίες σύριγγες για τη χορήγηση των εμβολίων αυτών. 

Το εργοστάσιο Hindustan Syringes & Medical Devices (HMD) στην Ινδία παράγει 2,5 δισεκατομμύρια σύριγγες το χρόνο, αλλά φέτος ανεβάζει την παραγωγή του στα 2,7 δισ., σε μία προσπάθεια να καλύψει την τεράστια ζήτηση. 

Όπως εξηγεί στο BBC ο επικεφαλής του, Ραγίβ Ναθ, καθημερινά αναγκάζεται να αρνηθεί σε 30-40 υποψήφιους πελάτες από όλο τον κόσμο που του στέλνουν email, ζητώντας να παραγγείλουν σύριγγες. Όλες οι γραμμές παραγωγής είναι «κλεισμένες» από τις υπάρχουσες παραγγελίες έως τον επόμενο Σεπτέμβριο. 

Και αυτό γιατί προκειμένου να εμβολιαστεί έστω το 60% του πληθυσμού της γης, απαιτούνται 10 δισεκατομμύρια σύριγγες. 

Το HMD παράγει 6.000 σύριγγες το λεπτό ή 4 εκατομμύρια την ημέρα, και αυτό αφότου χρειάστηκε να προσλάβει έως και 1.000 άτομα ακόμα. 

«Οι σύριγγες είναι τα όπλα και τα εμβόλια είναι οι σφαίρες στη μάχη του πλανήτη απέναντι στον κορωνοϊό», λέει ο Ραγίβ Ναθ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News