Business & Finance Σάββατο 20/03/2021, 15:06
BUSINESS & FINANCE

Pfizer προς Κομισιόν: Θα κινδυνεύσει το δικό μας εμβόλιο από τυχόν αντίποινα των Βρετανών

Pfizer προς Κομισιόν: Θα κινδυνεύσει το δικό μας εμβόλιο από τυχόν αντίποινα των Βρετανών

Να κάνει πίσω από την απειλή της να «μπλοκάρει» τις εξαγωγές εμβολίων προς το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η Pfizer. Όπως τονίζει η φαρμακευτική εταιρεία, το Λονδίνο μπορεί να προχωρήσει σε αντίποινα, μπλοκάροντας με τη σειρά του τις εξαγωγές κρίσιμων πρώτων υλών και υλικών που χρειάζεται για να φτιάξει το δικό της εμβόλιο.

Η προειδοποίηση της Pfizer έρχεται την ώρα που η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επαναλαμβάνει με συνέντευξή της στο γερμανικό Τύπο την απειλή για «μπλόκο» στις εξαγωγές εμβολίων προς τη Βρετανία,  εφόσον η AstraZeneca δεν σέβεται τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ωστόσο, πηγή που έχει γνώση της παραγωγικής διαδικασίας της Pfizer είπε στην Telegraph ότι η εταιρεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από προμήθειες που φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα, τα εργοστάσια της Pfizer στην Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνουν λιπίδια από μία εταιρεία χημικών που εδρεύει στο Γιορκσάιρ.

«Οι Pfizer/BioNTech είπαν στην Κομισιόν ότι εάν η Βρετανία αποκλείσει τα λιπίδια, τότε η όλη διαδικασία θα σταματήσει μέσα σε εβδομάδες», ανέφερε η πηγή. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News