Business & Finance Παρασκευή 19/03/2021, 15:45
BUSINESS & FINANCE

Βρετανία: Από Ελλάδα τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα πέρυσι

Βρετανία: Από Ελλάδα τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα πέρυσι

Ο αεροδιάδρομος που στήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας πέρυσι, επιτρέποντας στους Βρετανούς τουρίστες να έρθουν για διακοπές χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από τη διαδικασία της καραντίνας, συνέβαλε σημαντικά στη διασπορά του κορωνοϊού, δείχνει μελέτη του οργανισμού Public Health England.

Συγκεκριμένα, η μελέτη δείχνει ότι από τα 4.207 εισαγόμενα κρούσματα που καταγράφηκαν στη Βρετανία από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο, τα 882 ή ποσοστό 21% είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Η μελέτη δείχνει ότι οι αεροπορικοί διάδρομοι,  που στήνονται κατόπιν διμερούς συμφωνίας και αίρουν την υποχρέωση καραντίνας για τους ταξιδιώτες, συμβάλλουν στην εξάπλωση του ιού. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μειώνουν τις επαφές κατά 40% και άρα περιορίζουν τον κίνδυνο.

«Όπως δείχνει σωστά αυτή η έρευνα, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβάλλονται από την κυβέρνηση ήταν αποτελεσματικοί στη μείωση της μετάδοσης των εισαγόμενων κρουσμάτων  κορωνοϊού. Ακολουθώντας τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία, η κυβέρνηση έδρασε γρήγορα για την άρση των αεροδιαδρόμων με την Ελλάδα και την Ισπανία και εξακολουθούμε να έχουμε ισχυρά μέτρα σε ισχύ, για να προστατεύσουμε τη χώρα απέναντι στα εισαγόμενα κρούσματα του κορωνοϊού», είπε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Μεταφορών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News