Business & Finance Πέμπτη 18/03/2021, 16:13
BUSINESS & FINANCE

Όταν οι traders του Reddit σώζουν τους γορίλες

Αυτοί οι traders δεν κάνουν τα κέρδη τους πολυτελή αυτοκίνητα και ακριβά ρολόγια

Όταν οι traders του Reddit σώζουν τους γορίλες

Το στερεότυπο θέλει τους traders της Wall Street να μετατρέπουν τα χρηματιστηριακά κέρδη τους σε γρήγορα αυτοκίνητα, ακριβά ρολόγια και άλλα είδη πολυτελείας. Οι traders του Reddit που πλούτισαν το προηγούμενο διάστημα από το «μεγάλο κόλπο» τους στη μετοχή της GameStop, όμως, έχουν διαφορετικά γούστα.

Τις τελευταίες ημέρες, φιλοζωικές οργανώσεις όπως οι The Dian Fossey Gorilla Fund και World Wildlife Fund κατακλύζονται από δωρεές και προσφορές υιοθεσίας για γορίλες. Φαίνεται ότι κάποιοι πήραν τοις μετρητοίς το δημοφιλές σλόγκαν του φόρουμ WallStreetBets του Reddit που λέει «Apes Together Strong» (αφού οι χρήστες του φόρουμ συχνά αποκαλούνται και «apes» – πίθηκοι).   

Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, οι δωρεές ξεπέρασαν τα 350.000 δολάρια, με κάποιους να γράφουν στο όνομα του δωρητή «GameStop» ή απλά «GME», όπως είναι το ticker της εταιρείας στο New York Stock Exchange.

Το Fossey Fund δήλωσε ότι «ξαφνιάστηκε, ενθουσιάστηκε και εκτίμησε τις δωρεές που ήρθαν από μία ομάδα επενδυτών του Reddit.  Ευχαριστούμε αυτούς τους νέους δωρητές για τις συνεισφορές τους στην επιτυχία της αποστολής μας. Γιατί όταν σώζουμε γορίλες, σώζουμε τον πλανήτη». Και φρόντισε να προσθέσει το σλόγκαν «Apes Together Strong» στην ιστοσελίδα του. 

Όταν οι traders του Reddit σώζουν τους γορίλες-1

Η τάση ξεκίνησε όταν ένας χρήστης του Reddit, με το όνομα Pakistani_in_MURICA, πόσταρε στο WallStreetBets το πιστοποιητικό υιοθεσίας ενός γορίλα. Αφότου  κέρδισε πολλά θετικά σχόλια, φαίνεται ότι βρήκε και μιμητές.

«Αυτά είναι καλά πράγματα! Εμπρός WSB (WallStreetBets)!! Αυτό συμβαίνει όταν άνθρωποι που δεν έχουν συνηθίσει να έχουν χρήματα ξαφνικά αποκτούν», έγραψε κάποιος.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News