Business & Finance Πέμπτη 18/03/2021, 16:05
BUSINESS & FINANCE

Κάτω του 20% το ποσοστό του Απ. Βακάκη στην Jumbo

Πέρασε το πακέτο για την πώληση του 3,8%

Κάτω του 20% το ποσοστό του Απ. Βακάκη στην Jumbo

Ολοκληρώθηκε η πώληση του 3,8% των μετοχών της Jumbo, με το ποσοστό του Απόστολου Βακάκη στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης να περιορίζεται κάτω του 20%.

Επρόκειτο συγκεκριμένα, για 5,2 εκατ. κοινές μετοχές, οι οποίες μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής, διατέθηκαν στην τιμή των 14,1 ευρώ/μετοχή. Η συνολική αξίας του deal διαμορφώθηκε στα 77 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω της κυπριακής εταιρείας Tanocerian Maritime, η οποία ελέγχεται από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Jumbo. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί γνωστό σε ποια «χέρια» κατέληξε το πακέτο των 5,2 εκατ. μετοχών.

Πριν τη σημερινή συναλλαγή, πάντως, η Tanocerian Maritime ήλεγχε το 23,2% του μετοχικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα το τρέχον ποσοστό της να περιορίζεται ελαφρώς κάτω του 20%.

Το 2017, ο κ. Βακάκης είχε προχωρήσει σε αντίστοιχη διαδικασία, διαθέτοντας προς πώληση -επίσης- το 3,5% των μετοχών της εισηγμένης. 

Σήμερα, η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται με απώλειες της τάξης του 3,7%, υποχωρώντας στα 15,38 ευρώ. Από τις αρχές του 2021, πάντως, τα σωρευτικά κέρδη ξεπερνούν το 12%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του κ. Βακάκη, στο μετοχικό κεφάλαιο της Jumbo συμμετέχουν τόσο το FMR LLC (13%) όσο και το Capital Group (5%). Η πλειοψοηφία των μετοχών, πάντως, ανήκει σε μικρο-μέτοχους με ποσοστό κάτω του 5%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News