Business & Finance Τετάρτη 17/03/2021, 18:29
ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

H Disneyland ανοίγει στις 30 Απριλίου

H Disneyland ανοίγει στις 30 Απριλίου

Την σταδιακή επαναλειτουργία των θεματικών της πάρκων ανά τον κόσμο, γνωστών και ως Disneyland, σχεδιάζει η Walt Disney, με την αρχή να γίνεται στην Καλιφόρνια στις 30 Απριλίου.

Στην αμερικανική πολιτεία βρίσκονται δύο πάρκα της εταιρείας, τα οποία παραμένουν κλειστά για περισσότερους από 12 μήνες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, είχαν κλείσει στις 14 Μαρτίου του 2020 και έκτοτε διατήρησαν κλειστές τις πόρτες για μικρούς και μεγάλους. Εξάλλου, ο κλάδος της ψυχαγωγίας θεωρείται ένας από τους πλέον πληττόμενους της πανδημίας.

Εντός των δύο πάρκων υπάρχουν και εγκαταστάσεις δωματίων διαμονής και υπηρεσίες σπα, οι οποίες θα επαναλειτουργήσουν μερικώς στις 29 Απριλίου.

Η απόφαση της εταιρείας απορρέει από το σχέδιο της τοπικής κυβέρνησης να επιτρέψει τη λειτουργία των πάρκων διασκέδασης από την 1η Απριλίου, με το 35% της συνολικής χωρητικότητας. Η χρήση μάσκας κι άλλων προληπτικών μέτρων θα είναι υποχρεωτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα διαδοχικά lockdown έχουν στερήσει τη θέση εργασίας σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους της εταιρείας, καθώς και έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων (σ.σ. από 26,2 σε 16,5 δισ. ευρώ) από τον τομέα των παρκών – καταναλωτικών προϊόντων.

Στο σύνολό του, ο Όμιλος της Walt Disney εμφάνισε για το 12μηνο του 2020 έσοδα 65,4 δισ. δολαρίων έναντι 69,6 δισ. δολαρίων το 2019. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News