Business & Finance Τετάρτη 17/03/2021, 17:25
BUSINESS & FINANCE

Ικανοποίηση ΕΟΤ και ΠΟΞ για το ψηφιακό πιστοποιητικό

Ικανοποίηση ΕΟΤ και ΠΟΞ για το ψηφιακό πιστοποιητικό

Ικανοποίηση επικρατεί στον τομέα του τουρισμού για την υιοθέτηση της ελληνικής πρότασης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την παρουσίαση της σχετικής πρότασης της Κομισιόν. 

«Η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υιοθετήσει την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το “Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό”, ανοίγει τον δρόμο για ασφαλή και “ελεύθερα” ταξίδια εντός της ΕΕ», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δ. Φραγκάκης.

«Το πιστοποιητικό θα βεβαιώνει ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του covid-19, έχει υποβληθεί σε αρνητικό τεστ ή έχει αναρρώσει από τη νόσο. Θα διατίθεται δωρεάν σε ψηφιακή και έντυπη μορφή και θα περιλαμβάνει ένα QR code με εγγύηση της ασφάλειας και της γνησιότητάς του», πρόσθεσε. 

«Αξιοποιώντας την ελληνική πρόταση, η Ευρώπη κάνει ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, διευκολύνοντας σημαντικά την μετακίνηση των πολιτών και συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας. Ο δρόμος για το ασφαλές και έγκαιρο άνοιγμα του τουρισμού μας, γίνεται πλέον πιο βατός», κατέληξε ο κ. Φραγκάκης. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, δήλωσε:  «Η ανακοίνωση του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού για τις μετακινήσεις και τα ταξίδια είναι μια ιστορική μέρα για την Ευρώπη, καθώς όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες ξανακερδίζουμε σήμερα το δικαίωμα της ασφαλούς ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της Ε.Ε.». 

Και πρόσθεσε: «Είναι επίσης μια μέρα δικαίωσης για την Ελλάδα. Πρώτος από όλους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε από τις 12 Ιανουαρίου τη σωστή κατεύθυνση. Σωστή για την Ευρώπη, σωστή για την Ελλάδα και την οικονομία της, αφού ο τουρισμός έχει καθοριστική σημασία για την ανάκαμψη της χώρας. Η συμβολή της Ελλάδας στο Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό επιβεβαιώνει τον ηγετικό ρόλο της στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο τουρισμό. Αξίζει να είμαστε περήφανοι για μια χώρα – οδηγό και όχι ουραγό, όπως συνέβαινε για πολλά χρόνια».

«Είναι, τέλος, μια μέρα που αναπτερώνει τις ελπίδες κάθε Έλληνα ξενοδόχου πως παρά τις δυσκολίες, η ζήτηση που υπάρχει θα μεταφραστεί και σε κρατήσεις, ώστε να επιβιώσει, να σταθεί στα πόδια του αυτό το καλοκαίρι και να ανακάμψει στη συνέχεια», κατέληξε ο κ. Τάσιος. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News