Business & Finance Τετάρτη 17/03/2021, 15:58
BUSINESS & FINANCE

Στο μικροσκόπιο του ιαπωνικού οίκου R&I η ελληνική οικονομία

Είχε αναβαθμίσει για τελευταία φορά την αξιολόγηση της χώρας στα τέλη του 2019, λίγο πριν από το χτύπημα της πανδημίας.

Στο μικροσκόπιο του ιαπωνικού οίκου R&I η ελληνική οικονομία

Σε διαδικασία review του ελληνικού αξιόχρεου φαίνεται ότι βρίσκεται ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης R&I, ο οποίος είχε αναβαθμίσει για τελευταία φορά την αξιολόγηση της χώρας (σε ΒΒ με σταθερές προοπτικές) στα τέλη του 2019, λίγο πριν από το χτύπημα της πανδημίας. 

Στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ο ιαπωνικός οίκος πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, ζητώντας του τις εκτιμήσεις του για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. 

Σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης Moody’s και Scope Ratings είναι συνομιλητές του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο των reviews τους.

Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμα στελέχη του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Moody’s, επιφορτισμένα με την παρακολούθηση, μεταξύ άλλων, και της ελληνικής οικονομίας είχαν τηλεδιασκέψεις με αρμόδια στελέχη του ΕΔΣ, στις 14 Οκτωβρίου 2020 και στις 6 Απριλίου 2020. 

Επίσης κλιμάκιο στελεχών του γερμανικού οίκου αξιολόγησης Scope Ratings, είχε επισκεφθεί τα γραφεία του ΕΔΣ στις 12 Σεπτεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι στην αγορά υπάρχουν προσδοκίες για αναβαθμίσεις του αξιόχρεου της Ελλάδας μέσα στο 2021, με τον οίκο DBRS να ανακοινώνει το αποτέλεσμα του δικού του review αυτή την Παρασκευή. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News