Business & Finance Τετάρτη 17/03/2021, 15:38
ΕΤΑΔ

Στο «σφυρί» δύο εμβληματικά ακίνητα σε Έδεσσα και Βόλο

Μακροχρόνια εκμίσθωση για 30 + 20 χρόνια

Στο «σφυρί» δύο εμβληματικά ακίνητα σε Έδεσσα και Βόλο

Την προκήρυξη δύο νέων ηλεκτρονικών ανοικτών πλειοδοτικών διαγωνισμών (e-auction), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Πρόκειται συγκεκριμένα, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση δυο εμβληματικών ακινήτων στην Έδεσσα και στο Βόλο.
                                       
Διαγωνισμός για το Ξενία Έδεσσας

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στο Ξενία Έδεσσας, το οποίο είναι ακίνητο συνολικής επιφάνειας κτιρίων περί των 4.130 τ.μ., επί γηπέδου 7.901,56 τ.μ. στη Λεωφόρο Φιλίππου 35.

Περιλαμβάνεται μακροχρόνια εκμίσθωση για 30 έτη, με δυνατότητα παράτασης 20 επιπλέον ετών, κατόπιν συμφωνίας και των δύο μερών, με σκοπό την ανάπτυξη και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει τις δαπάνες για την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία του ακινήτου, με βάση την ήδη πραγματοποιθείσα δόμηση. Επισημαίνεται ότι υφίσταται και υπολειπόμενος Συντελεστής Δόμησης.

Στο «σφυρί» δύο εμβληματικά ακίνητα σε Έδεσσα και Βόλο-1

Πολυώροφο ακίνητο στο κέντρο του Βόλου

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά το ακίνητο με ΑΒΚ 583 Μαγνησίας, ενεργειακής κατηγορίας Η, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αντωνοπούλου 133Α, στο κέντρο της πόλης του Βόλου. 

Πρόκειται για πολυώροφο ακίνητο επί οικοπέδου 528,54 τ.μ. το οποίο αποτελείται από α) πολυώροφη οικοδομή – πολυκατοικία αποτελούμενη από υπόγειο και έξι πάνω από το ισόγειο ορόφους και δώμα και β) διώροφη οικοδομή, συνολικής επιφάνειας, και των δυο οικοδομών, 3.075,63 τ.μ.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου ως έχει, για 30 έτη με δυνατότητα παράτασης για 20 επιπλέον έτη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή.  

Στο «σφυρί» δύο εμβληματικά ακίνητα σε Έδεσσα και Βόλο-2

Έως τις 11 Μαΐου τα δικαιολογητικά

Προθεσμία και τόπος κατάθεσης των δικαιολογητικών συμμετοχής ορίζεται έως η 11η Μαΐου του 2021, στη 1.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), στα γραφεία της ΕΤΑΔ (Βουλής 7, Σύνταγμα).

Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της οικονομικής προσφοράς θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τους ισχύοντες γενικούς όρους, με δικαίωμα αντιπροσφορών σχετικά με την εκμίσθωση ακινήτων της ΕΤΑΔ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News