Business & Finance Τρίτη 16/03/2021, 17:03
BUSINESS & FINANCE

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους η UBS

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους η UBS

Υψηλότερα θέτει τις τιμές-στόχους για τους βασικούς ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες η UBS, καθώς το νέο αμερικανικό πακέτο στήριξης των 1,9 τρισ. δολαρίων οδηγεί τον οίκο να αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή των επιχειρήσεων.

Το μοντέλο του οίκου κάνει λόγο για αύξηση 50% στα κέρδη ανά μετοχή για το 2021 και 14% για το 2022.

Στο πλαίσιο αυτό, η UBS αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 στις 470 μονάδες, προβλέποντας περαιτέρω άνοδο των χρηματιστηρίων της Ευρώπης κατά 11% έως τα τέλη του έτους.

Ο στόχος για τον λονδρέζικο δείκτη FTSE 100 τίθεται στις 7.600 μονάδες, από τις 7.200 μονάδες προηγουμένως, προβλέποντας περιθώρια ανόδου  12%.

Την ίδια στιγμή, η UBS εκτιμά ότι και στη Wall Street υπάρχουν περιθώρια ανόδου, παρά τα επίπεδα ρεκόρ του S&P 500. Το πακέτο μέτρων των 1,9 τρισ. δολαρίων και η διάθεση εμβολίων για όλους τους ενήλικες έως την 1η Μαΐου δημιουργούν προοπτικές μίας ταχύτερης ομαλοποίησης, σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.  

Η UBS προβλέπει ότι οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων θα συνεχίσουν να λειτουργούν αρνητικά για τις τεχνολογικές μετοχές και εκτιμά ότι η στροφή από τον τεχνολογικό κλάδο προς πιο κυκλικές μετοχές έχει και άλλο δρόμο. Ο οίκος συστήνει στους επενδυτές να στραφούν προς κλάδους που ωφελούνται από την υψηλότερη ανάπτυξη και την πιο απότομη καμπύλη των αποδόσεων, όπως αυτοί των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της βιομηχανίας και της ενέργειας.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News