Business & Finance Τρίτη 16/03/2021, 14:49
BUSINESS & FINANCE

Άλλαξε «χέρια» το 1,8% της Τέρνα Ενεργειακή

Μέσω δύο πακέτων ίσης αξίας

Άλλαξε «χέρια» το 1,8% της Τέρνα Ενεργειακή

Στο επίκεντρο μεγάλων συναλλαγών βρέθηκε η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, μέσω της οποίας διακινήθηκαν δύο πακέτα, συνολικού ύψους 27,9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται συγκεκριμένα, για δύο παρόμοια πακέτα 1,076 εκατ. μετοχών, τα οποία αντιστοιχούν από κοινού στο 1,8% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Η τιμή ορίστηκε στα 13 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή ελαφρώς υψηλότερη σε σχέση με την τρέχουσα αξία του τίτλου στο χρηματιστηριακό ταμπλό (12,8 ευρώ).

Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί γνωστό ποιος είναι ο πωλητής και ποιος ο αγοραστής.

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα εν μέσω των ευρύτερων μετοχικών εξελίξεων στη μητρική ΓΕΚ Τέρνα, μετά την απόφαση του ολλανδικού fund Reggeborgh να αποεπενδύσει (σ.σ. κατείχε το 28%).

Αγοραστές είναι ο Γιώργος Περιστέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, ο οποίος επιδιώκει να αυξήσει το ποσοστό του από 16% σε άνω του 30%, καθώς και το family office της Μαριάννας Λάτση, το οποίο ήδη απέκτησε το 7,6%.

Στο μεταξύ, την προσεχή Παρασκευή θα λάβει χώρα η εισαγωγή της Τέρνα Ενεργειακή στους δείκτες Eurostoxx, εξέλιξη η οποία αναμένεται να επιφέρει σημαντικές εισροές ξένων κεφαλαίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της εισηγμένης ενισχύεται σήμερα κατά 1,4% και τα 12,80 ευρώ, μετρώντας απώλειες της τάξης του 4% σε σχέση με τις αρχές του 2021. Ωστόσο, τους τελευταίους 12 μήνες έχει καταγράψει σωρευτική άνοδο κοντά στο 100%.

Η μετοχική σύνθεση της Τέρνα Ενεργειακή

  • ΓΕΚ Τέρνα 37,3%
  • Γιώργος Περιστέρης 19,54%
  • Λοιποί μέτοχοι 43,16%

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News