Business & Finance Τρίτη 16/03/2021, 08:14
ΟΑΕΔ

Σήμερα η πληρωμή των 400 ευρώ σε ελ. επαγγελματίες – επιστήμονες

Πρόκειται για περίπου 44.200 δικαιούχους

Σήμερα η πληρωμή των 400 ευρώ σε ελ. επαγγελματίες – επιστήμονες

Σήμερα καταβάλλεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), πρόκειται για περίπου 44.200 δικαιούχους.

Το συνολικό κονδύλι, το οποίο προέρχεται από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων, ανέρχεται στα 17,7 εκατ. ευρώ.

Από τις αιτήσεις, οι οποίες έχουν απορριφθεί, η συντριπτική πλειοψηφία δεν τηρούσε το όριο πτώσης του τζίρου κατά τουλάχιστον 20% την περίοδο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020.

Οι πληρωμές θα εμφανιστούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Στο μεταξύ, από την Πέμπτη 18 Μαρτίου, θα ανοίξει εκ νέου -και για 10 ημέρες- η πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, οι οποίοι είναι δικαιούχοι και θέλουν να προβούν σε διορθώσεις (π.χ. σε περιπτώσεις που έγινε λάθος στο ΙΒΑΝ).

Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα συμπληρωματικής υποβολής αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν την προηγούμενη προθεσμία (5-15 Φεβρουαρίου 2021).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News