Business & Finance Σάββατο 13/03/2021, 08:42
ΧΡ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

Επιστρεπτέα 6: Την ερχόμενη εβδομάδα οι μεγάλες πληρωμές – Πάνω από 277.200 αιτήσεις

Επιστρεπτέα 6: Την ερχόμενη εβδομάδα οι μεγάλες πληρωμές – Πάνω από 277.200 αιτήσεις

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του ποσού του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ενώ μέχρι χθες είχαν υποβληθεί πάνω από 277.000 αιτήσεις.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η σχετική πλατφόρμα κλείνει στις 16 Μαρτίου και οι πληρωμές που «τρέχουν» θα συνεχιστούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. «Συνεχίζουν οι δικαιούχοι να κάνουν αίτηση. Είχαμε φτάσει χθες το βράδυ στις 277.213 αιτήσεις, το συνολικό ποσό είναι 518 εκατ. και έχουν δοθεί περίπου τα μισά. Μέσα στην εβδομάδα Τρίτη – Τετάρτη θα γίνει μία μεγάλη εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού. Προφανώς θα υπάρχουν κάποιες φορές που θα αποπληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ερωτηθείς αν θα δοθεί η δυνατότητα για διορθώσεις σε περίπτωση λαθών απάντησε πως «το συνηθίζουμε αυτό. Αφού το κάνουμε σε κάθε επιστρεπτέα είναι επαναλαμβανόμενο το λάθος, αλλά πρέπει να το κάνουμε για να βοηθήσουμε την κοινωνία».

Σημείωσε ακόμη ότι η 7η Επιστρεπτέα θα πληρωθεί τον Απρίλιο θα είναι ύψους 1 δισ. ευρώ και θα καλύψει το πρώτο τρίμηνο του έτους. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News