Business & Finance Παρασκευή 12/03/2021, 15:33
BUSINESS & FINANCE

Παραιτήθηκε ο CEO της Ant Group

Παραιτήθηκε ο CEO της Ant Group

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της Ant Group έκανε γνωστή ο Σίμον Χου, εν μέσω της ανοιχτής «διαμάχης» με τις εποπτικές αρχές της Κίνας.

Η παραίτηση του Χου αποδίδεται σε προσωπικούς λόγους, όπως διευκρινίζει το πρακτορείο Bloomberg. Νέος CEO θα οριστεί ο νυν πρόεδρος, Έριξ Τζινγκ, με την αλλαγή να έχει άμεση ισχύ.

Ο Χου εντάχθηκε στο δυναμικό της Alibaba, μητρικής της Ant Group, το 2005, αφού πρώτα εργάστηκε για την Τράπεζα Ανασυγκρότησης της Κίνας, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη χώρα της Ασίας.

Διατέλεσε CEO της Ant Group από τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ για περίπου έναν χρόνο (2018 – 2019) εκτέλεσε καθήκοντα προέδρου.

H κινεζική εταιρεία βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες σε σύγκρουση με την κινεζική κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί να ρυθμίσει την αναπτυσσόμενη αγορά του fintech (οικονομο-τεχνολογίας).

Πρόσφατα δε, ο Λι Κετσιάνγκ, επικεφαλής του Κρατικού Συμβουλίου της χώρας, προανήγγειλε την επέκταση της εποπτείας, τον τερματισμό των μονοπωλίων και την αποτροπή της «άναρχης» επέκτασης του κεφαλαίου.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, η Ant Group αναγκάστηκε να αναβάλει επ’ αόριστον την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, η οποία θα ήταν η μεγαλύτερη Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) όλων των εποχών (35 δισ. δολαρίων).

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News