BUSINESS & FINANCE

Έτσι θα μεταμορφωθούν τα Αστέρια Γλυφάδας

Τι περιλαμβάνει η αρχιτεκτονική μελέτη της επένδυσης 60 εκατ. ευρώ.

Έτσι θα μεταμορφωθούν τα Αστέρια Γλυφάδας

Το πράσινο φως για την υλοποίηση των εργασιών ανάπλασης του συγκροτήματος Αστέρια Γλυφάδας, που περιλαμβάνει την κατασκευή πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας, δυναμικότητας 400 κλινών και σειράς άλλων αναπτύξεων, όπως κατοικίες και καταστήματα, έδωσε, χθες, σε συνεδρίασή του, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Το ΚΕΣΑ ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη και την αναθεώρηση της άδειας δόμησης με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό και την επανάχρηση του ξενοδοχείου, όπως και την άδεια δόμησης του εστιατορίου Dreams που βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος 58, στη Γλυφάδα. Την υλοποίηση και διαχείριση των εργασιών εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος έχει αναλάβει η Dimand, με την έκταση να διαθέτει συνολική επιφάνεια 272 στρεμμάτων από τα οποία προβλέπεται δόμηση σε 21,4 χιλ. τ.μ.  

«Τα Αστέρια Γλυφάδας εκσυγχρονίζονται και επαναλειτουργούν. Με την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το τουριστικό project μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία.  Δημιουργεί  θέσεις εργασίας, υπεραξία στην περιοχή και συνδράμει σημαντικά ώστε το παράκτιο μέτωπο της Αττικής να αποτελέσει συνολικά σημείο αναφοράς τουρισμού, αναψυχής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι είναι και ένα έργο ιδιαίτερα φιλικό προς το Περιβάλλον» δηλώνει στο moneyreview.gr ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Πολεοδομίας Ν. Ταγαράς.  

Έτσι θα μεταμορφωθούν τα Αστέρια Γλυφάδας-1
Κέντρο αναζωογόνησης

 

Οι κατασκευαστικές εργασίες στην έκταση βρίσκονται σε εξέλιξη. Στόχος είναι οι υποδομές και οι υποστηριστικές εγκαταστάσεις, οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας να έχουν ολοκληρωθεί το φετινό καλοκαίρι, ώστε σε ενάμιση χρόνο του τουριστικό συγκρότημα να έχει ολοκληρωθεί.

Έτσι θα μεταμορφωθούν τα Αστέρια Γλυφάδας-2

Σημειώνεται ότι το 2017 η Grivalia Hospitality εξαγόρασε, προς 29,5 εκατ. ευρώ, το 80% της Ναυσικά Α.Ε. που διαθέτει τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας, ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ, μέχρι τις 31.12.2081. Το υπόλοιπο 20% της εταιρείας ελέγχει ο όμιλος Παπαθεοχάρη.

Έτσι θα μεταμορφωθούν τα Αστέρια Γλυφάδας-3

Η αρχιτεκτονική μελέτη

Η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει την υλοποίηση πεντάστερου ξενοδοχείου που θα διαθέτει 127 κλειδιά και θα είναι υπό τη διαχείριση της One & Only. Ένα από τα δύο διώροφα κτίσματα-με μορφή καμπύλης- του συγκροτήματος αφορά το κεντρικό κτίριο υποδοχής, όπου θα φιλοξενούνται εμπορικές χρήσεις και χρήσεις φιλοξενίας (12 δωμάτια).   

Οι 100 καμπάνες του συγκροτήματος, που αποτελούσαν σημείο αναφοράς τη δεκαετία του 1960, θα μετατραπούν σε 95 επιπλωμένα διαμερίσματα, επειδή δέκα από αυτές θα συνενωθούν ανά δύο. Στο δυτικό όριο της έκτασης θα αναπτυχθούν 14 ανεξάρτητες κατοικίες, ενεργειακά αυτόνομες, με ιδιωτικό υπαίθριο χώρο, και χώρο στάθμευσης.

Έτσι θα μεταμορφωθούν τα Αστέρια Γλυφάδας-4

Το συγκρότημα θα διαθέτει δύο πύλες για την είσοδο στο συγκρότημα των βιλών και στο κυρίως συγκρότημα που περιλαμβάνει το ξενοδοχείο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις.

Σε δύο από τα κτήρια της ανάπτυξης, θα δημιουργηθούν επτά κατοικίες 152-199 τ.μ. η καθεμία και επτά δωμάτια ξενοδοχείου με επιφάνεια 72–75 τ.μ. το καθένα. Επίσης, προβλέπεται και ξεχωριστή κατοικία, συνολικής επιφάνειας 162 τ.μ., που αποτελείται από τρία ανεξάρτητα κτίρια, καθώς και γυμναστήριο, χώροι προσωπικού της προεδρικής σουίτας και υποστηρικτικοί χώροι.

Θα διαμορφωθεί ακόμη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κέντρο αναζωογόνησης και ομορφιάς, όπως και δύο branded εστιατόρια. Όσον αφορά το χώρο που βρισκόταν το Dreams, θα  αναδιαμορφωθεί ώστε να δημιουργηθεί ένας παιδότοπος και να προστεθεί ένα εστιατόριο, ενώ το bar  θα μετεγκατασταθεί εντός του κτηρίου.

Το συγκρότημα θα διαθέτει και κολυμβητικές δεξαμενές, όπως και στοιχεία νερού, των οποίων η επιφάνεια θα αυξηθεί σε 3.950 τ.μ. (από 1.560 τ.μ.) και 400 τ.μ., αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News