Business & Finance Πέμπτη 11/03/2021, 18:09
BUSINESS & FINANCE

Το CVC θέλει να «ξεφορτωθεί» τη σουηδική AR Packing

Στο 1,3 δισ. ευρώ η αποτίμηση της εταιρείας

Το CVC θέλει να «ξεφορτωθεί» τη σουηδική AR Packing

Την πώληση της σουηδικής AR Packing Holding AB σχεδιάζει το αμερικανικό fund CVC Capital, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι Αμερικανοί αποτιμούν το σύνολο της αξίας της εταιρείας σε περισσότερο από 1,3 δισ. ευρώ.

Ήδη, οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με πιθανούς ενδιαφερόμενους, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια «προχωρημένη» υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, η πώληση της AR θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη για εταιρεία συσκευασίας εντός του 2021, μεγεθύνοντας σημαντικά τις μέχρι στιγμής εξαγορές – συγχωνεύσεις του κλάδου (αξίας 2 δισ. δολαρίων).

Το CVC είχε και παλαιότερα προσπαθήσει να «ξεφορτωθεί» τη σουηδική εταιρεία, χωρίς ωστόσο να καταλήξει σε συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AR συνεργάζεται με μια ευρεία «γκάμα» εταιρειών, από τον κλάδο των τροφίμων έως τον κλάδο των φαρμάκων.

Η εταιρεία απασχολεί περίπου 5.500 εργαζόμενους, διαθέτοντας καθαρά ετήσια έσοδα της τάξης των 900 εκατ. ευρώ. Οι Αμερικανοί είχαν αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της AR το 2016, όταν τα αντίστοιχα έσοδα κυμαίνονταν λίγο πάνω από 550 εκατ. ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News