Business & Finance Τετάρτη 10/03/2021, 16:20
BUSINESS & FINANCE

ΔΕΗ: Στο 4-4,25% η αρχική τιμολόγηση του 5ετούς ομολόγου

ΔΕΗ: Στο 4-4,25% η αρχική τιμολόγηση του 5ετούς ομολόγου

Στο 4-4,25% διαμορφώνεται η αρχική τιμολόγηση του «βιώσιμου» 5ετούς ομολόγου που εκδίδει η ΔΕΗ, με στόχο να αντλήσει περίπου 500 εκατ. ευρώ.  

Το roadshow της Προσφοράς ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου, θα συνεχιστεί και αύριο και στη συνέχεια θα γίνει η τιμολόγηση. 

Όπως έχει γράψει το moneyreview.gr, το επιτόκιο των 5ετούς διάρκειας τίτλων αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στην περιοχή του 4%. Μεγάλη σημασία προσδίδει η διοίκηση της Επιχείρησης στην ποιότητα των χαρτοφυλακίων που θα τοποθετηθούν στην έκδοση, καθώς ζητούμενο είναι οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές με «πραγματικό χρήμα».

Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, τα έσοδα από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή  υφιστάμενου δανεισμού, για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για την πληρωμή των δαπανών και εξόδων της προσφοράς. 

Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών Βιωσιμότητας στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market), ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

H HSBC Continental Europe και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Alpha Bank Α.Ε., Ambrosia Capital Limited, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank Α.Ε., J.P. Morgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες Βιωσιμότητας  (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor). 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News