Business & Finance Τετάρτη 10/03/2021, 10:27
BUSINESS & FINANCE

Online shopping: 735 ευρώ το εξάμηνο ξοδεύει η μέση Ελληνίδα

Online shopping: 735 ευρώ το εξάμηνο ξοδεύει η μέση Ελληνίδα

Οι επτά στις δέκα Ελληνίδες είναι πλέον τακτικές χρήστριες του e-commerce, αγοράζουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών online και δαπανούν κατά μέσο όρο 735 ευρώ ανά εξάμηνο σε online αγορές. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία της έρευνας Focus on Tech Life που πραγματοποίησε η Focus Bari.

Online shopping: 735 ευρώ το εξάμηνο ξοδεύει η μέση Ελληνίδα-1

Online shopping: 735 ευρώ το εξάμηνο ξοδεύει η μέση Ελληνίδα-2

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 93% των Ελληνίδων 16-74 χρόνων είναι χρήστριες internet, επιβεβαιώνοντας επάξια τον τίτλο των «digital citizens», με τις μεγάλες ηλικίες και όλες τις περιοχές της χώρας να αποτελούν ενεργά «μέλη του διαδικτυακού τοπίου».

Online shopping: 735 ευρώ το εξάμηνο ξοδεύει η μέση Ελληνίδα-3

Οι Ελληνίδες έχουν πρόσβαση στο internet τόσο από το κινητό τους, όσο και από laptop, desktop, tablet αντίστοιχα με τους άντρες.

Online shopping: 735 ευρώ το εξάμηνο ξοδεύει η μέση Ελληνίδα-4

Χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για μια πλειάδα χρήσεων που συμπεριλαμβάνουν επικοινωνία μέσω email, αναζήτηση πληροφοριών, social, αλλά και το e-banking, συναλλαγές με το Δημόσιο, e-commerce, webinars και τηλεεργασία.

Online shopping: 735 ευρώ το εξάμηνο ξοδεύει η μέση Ελληνίδα-5

Τέλος, οκτώ στις δέκα Ελληνίδες έχουν τουλάχιστον ένα προφίλ στα social, με τα βασικά δίκτυα να μοιράζονται την δημοτικότητά τους στις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News