Business & Finance Τρίτη 9/03/2021, 17:29
ΠΤΗΣΕΙΣ

Καλοκαίρι-ρεκόρ με 1 εκατ. θέσεις από Χίθροου για Ελλάδα

Καλοκαίρι-ρεκόρ με 1 εκατ. θέσεις από Χίθροου για Ελλάδα

Περισσότερους από ένα εκατομμύριο επιβάτες ελπίζουν να μεταφέρουν φέτος στην Ελλάδα, μόνο από το αεροδρόμιο Χίθροου, οι αεροπορικές εταιρείες, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει εκρηκτική ζήτηση ανάμεσα στους Βρετανούς ταξιδιώτες για τους ελληνικούς προορισμούς.

Τα στοιχεία του σάιτ Simple Flying δείχνουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες προγραμματίζουν απευθείας πτήσεις με 1 εκατ. θέσεις από το Χίθροου προς 12 ελληνικούς προορισμούς. Πρόκειται για αύξηση κατά ένα πέμπτο σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, του 2019, αλλά και για την πρώτη φορά που η δυναμικότητα των πτήσεων σπάει το φράγμα του 1 εκατομμυρίου.

Καλοκαίρι-ρεκόρ με 1 εκατ. θέσεις από Χίθροου για Ελλάδα-1
πηγή: simpleflying.com

Ειδικότερα, η British Airways προγραμματίζει να προσφέρει περισσότερες από 728 χιλιάδες θέσεις στις πτήσεις της προς την Ελλάδα και η Aegean άλλες 299 χιλιάδες θέσεις.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το Χίθροου αναμένεται να καταλάβει φέτος το 27% της συνολικής αγοράς Λονδίνου-Ελλάδας, από 22% που είχε πριν από δύο καλοκαίρια.

Με πάνω από τις μισές διαθέσιμες θέσεις, η Αθήνα είναι ο σημαντικότερος από τους ελληνικούς προορισμούς για το Χίθροου, ενώ Κέρκυρα, Σαντορίνη και Μύκονος έχουν τουλάχιστον μία πτήση την ημέρα. Οι υπόλοιποι προορισμοί που συνδέονται με το Χίθροου είναι τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Πρέβεζα, η Κεφαλονιά, η Καλαμάτα, η Θεσσαλονίκη, η Ζάκυνθος και η Ρόδος.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News