Business & Finance Τρίτη 9/03/2021, 16:39
BUSINESS & FINANCE

ΕΕΤ: «Εμβληματική προσωπικότητα του τραπεζικού συστήματος ο Γ. Κωστόπουλος»

ΕΕΤ: «Εμβληματική προσωπικότητα του τραπεζικού συστήματος ο Γ. Κωστόπουλος»

«Υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το σύγχρονο επιχειρείν και επάξια χαρακτηρίστηκε ως ο ‘πατριάρχης των τραπεζιτών’», αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο συλληπητήριο μήνυμά της για το θάνατο του Γιάννη Κωστόπουλου. 

Η ΕΕΤ αποφάσισε να προβεί σε δωρεά στο Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, ως μικρή ένδειξη σεβασμού στο σπουδαίο έργο του, όπως αναφέρει.

«Η μακρά του θητεία ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank ανέδειξε τις σημαντικές του αρετές και ικανότητες, και την εξαιρετική του συμβολή στην πρόοδο  του σύγχρονου ελληνικού τραπεζικού συστήματος»,  σημειώνεται στο μήνυμα της ΕΕΤ.

Ο Ιωάννης Κωστόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, από το 2004 έως το 2005 ενώ το έτος 2018, στην επετειακή εκδήλωση για τα 90 χρόνια της ΕΕΤ, του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την πολυετή ανεκτίμητη  προσφορά του στην οικονομική ζωή του τόπου.

Eurobank: Άνοιξε νέους δρόμους για τον κλάδο 

Για την απώλεια του Γιάννη Κωστόπουλου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Γιάννης Κωστόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος της ιδιωτικής τραπεζικής στην Ελλάδα και άξιος συνεχιστής μιας μεγάλης οικογενειακής παράδοσης. Άνοιξε νέους δρόμους για τον κλάδο και τον τίμησε με την πολυετή σημαίνουσα παρουσία του. Όσοι υπηρετούμε σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είμαστε κληρονόμοι του και αισθανόμαστε βαριά την απώλειά του».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News