ΑΦΟΡΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 12,5%

Ελλάκτωρ: Παρατάθηκε η συμφωνία για το call option του Λ. Μπόμπολα

Ελλάκτωρ: Παρατάθηκε η συμφωνία για το call option του Λ. Μπόμπολα

Παρατάθηκε η ισχύς του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς (call option) που διαθέτει το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest και αφορά την απόκτηση του ποσοστού 12,5457% του Λεωνίδα Μπόμπολα.

Η συμφωνία για το call option, η οποία είχε γίνει γνωστή τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει εξάμηνη διάρκεια.

Αυτή την στιγμή, οι Ολλανδοί του Reggeborgh ελέγχουν το 14,1% των μετοχών, ενώ δυνητικά το ποσοστό τους μπορεί να φθάσει στο 26,6%, λαμβάνοντας υπόψη το 12,5% του κ. Μπόμπολα.

Σημειώνεται ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια διαχειριστικού και νομικού ελέγχου στην Ελλάκτωρ, η οποία αφορά τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης των αδελφών Καλλιτσάντση.

Στο μεταξύ, η διαμάχη για τον έλεγχο της κατασκευαστικής εταιρείας παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, με τους επιχειρηματίες Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη, οι οποίοι δυνητικά ελέγχουν από κοινού το 27% των μετοχών, να ζητούν την ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου και την εκλογή νέου.

Η εξέλιξη αυτή, έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα «επεισοδίων» της Ελλάκτωρ και σε συνέχεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 27ης Ιανουαρίου, κατά την οποία «νικήτρια» δύναμη αναδείχθηκε η πλευρά του ολλανδικού fund Reggeborgh.

Οι μέτοχοι δε, είχαν εκλέξει ως διευθύνοντα σύμβουλο τον Άρη Ξενόφο και ως πρόεδρο τον Γιώργο Μυλωνογιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μπάκου – Καϋμενάκης ελέγχουν αυτή την στιγμή το 16,95% των μετοχών, ενώ έχουν τη δυνατότητα απόκτησης επιπλέον 8,63%, το οποίο βρίσκεται στα «χέρια» της πλευράς Καλλιτσάντση.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News