Business & Finance Τρίτη 9/03/2021, 09:12
BUSINESS & FINANCE

Αυτοί που «αντιστέκονται» στην τηλεργασία

Επιθυμούν άμεση επιστροφή στο γραφείο

Αυτοί που «αντιστέκονται» στην τηλεργασία

Μπορεί η τηλεργασία να έχει αποκτήσει μεγάλα ερείσματα σε πολλές εταιρείες, χάρη κυρίως στην πανδημία του κορωνοϊού, όμως υπάρχουν και ορισμένες πολυεθνικές, οι οποίες εξακολουθούν να προτιμούν το… γραφείο.

«Πρέπει να χτίσουμε την ψυχή της εταιρείας κι αυτό ειναι πολύ δύσκολο να γίνει, αν όλοι εργάζονται οπουδήποτε αλλού» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πιγούς Γκούπτα, εκτελεστικός διευθυντής της DBS Group Holdings, της μεγαλύτερης τράπεζας στην νοτιοανατολική Ασία.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στο πρακτορείο Bloomberg, ο επικεφαλής της DBS περιγράφει τα οφέλη της απασχόλησης σ’ ένα σαφές εργασιακό περιβάλλον, ισχυριζόμενος ότι η κατ’ οίκον εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πιθανό να μειώσει την παραγωγικότητα.

Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμ Ντίμον, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο επικεφαλής της Barclays, Τζες Στάλεϊ, ο οποίος προεξοφλεί την επιστροφή όλων των εργαζόμενων στα γραφεία έως τα τέλη του 2021.

«Νομίζω ότι σε μία δουλειά σαν τη δική μας, η οποία έχει μια καινοτόμο και συνεργατική κουλτούρα μαθητείας, αυτό δεν είναι ιδανικό για εμάς. Και δεν είναι το new normal. Είναι μία παρέκκλιση, την οποία θα διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό» επισημαίνει επικουρικά ο Ντέιβιντ Σόλομον, CEO της Goldman Sachs.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η DBS ανακοίνωσε ότι όλοι οι υπάλληλοι μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως για έως και το 40% του συνολικού χρόνου εργασίας. Τον ίδιο «δρόμο» ακολούθησαν τα περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως. Όμως, στην πράξη, όπως φαίνεται, αυτή η πρακτική δεν ικανοποίησε τους διοικούντες. 

«Στο τέλος της ημέρας, εφόσον θες να είσαι μια δυναμική εταιρεία, θα πρέπει να ευθυγραμμιστείς με τον στόχο, τον σκοπό και την κοινή κουλτούρα» καταλήγει ο Γκούπτα, τασσόμενος -για ακόμη μία φορά- υπέρ της επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News