Business & Finance Τρίτη 9/03/2021, 08:44
BUSINESS & FINANCE

Δυναμικό «comeback» για Bitcoin – Ethereum

Και πάλι στα 54.000 δολάρια

Δυναμικό «comeback» για Bitcoin – Ethereum

Με τα επίπεδα των 54.000 δολαρίων «φλερτάρει» εκ νέου το Bitcoin, καθώς ολοένα και περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές εκφράζουν ενδιαφέρον για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα.

Είναι ενδεικτικό ότι η αξία του ενισχύεται σήμερα το πρωί κατά σχεδόν 4,5% και διαμορφώνεται στα 53.900 δολάρια, προσεγγίζοντας εκ νέου το ιστορικό υψηλό των 58.350 δολαρίων, το οποίο είχε σημειωθεί στις 21 Φεβρουαρίου.

Ανοδική πορεία διαγράφει και το «No. 2» των κρυπτονομισμάτων, δηλαδή το Ethereum, το οποίο σημειώνει κέρδη της τάξης του 13% κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών.

Δυναμικό «comeback» για Bitcoin – Ethereum-1

«Bitcoin και Ethereum επιστρέφουν, καθώς μεγάλα funds διατηρούν ανοιχτές τις ροές χρήματος προς τα κρυπτονομίσματα» σχολιάζει ο Έντουαρντ Μόγια, αναλυτής της Oanda. «Το ενδιαφέρον των θεσμικών φαίνεται ακόμη ισχυρό».

Το τελευταίο διάστημα, εξάλλου, είναι σαφές ότι αρκετοί θεσμικοί επενδυτές αυξάνουν την έκθεσή τους στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, προσδοκώντας ότι το Bitcoin και τα υπόλοιπα αντίστοιχα νομίσματα θα καταστούν ευρέως διαθέσιμα.

Αυτό, σύμφωνα με την Goldman Sachs, προσδίδει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά στο εν εξελίξει ράλι των κρυπτονομισμάτων σε σχέση με την «bull market» του 2007, όταν μετά από λίγο η αγορά κατέρρευσε σύσσωμη.

Στο «άρμα» των θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ του Bitcoin, προστέθηκαν πρόσφατα ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος Ίντζε Ρόκε και η κινεζική εταιρεία ομορφιάς Metiu. Τον Φεβρουάριο είχε προηγηθεί και η Tesla του Έλον Μασκ.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, υπάρχουν και οι «πολέμιοι» του Bitcoin, οι οποίοι προειδοποιούν ότι η τρέχουσα αγορά «ταύρων» αποτελεί ακόμη ένα εξέχον παράδειγμα «σπέκουλας», προκειμένου ορισμένοι να αποκομίσουν γρήγορα και μεγάλα κέρδη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News