Business & Finance Παρασκευή 5/03/2021, 15:22
BUSINESS & FINANCE

Economist: Οι καλύτερες χώρες για τις γυναίκες εργαζόμενες – Πού είναι η Ελλάδα

Economist: Οι καλύτερες χώρες για τις γυναίκες εργαζόμενες – Πού είναι η Ελλάδα

Στην 25η θέση ανάμεσα σε 29 χώρες κατατάσσει την Ελλάδα ο Economist, με βάση το εργασιακό περιβάλλον για τις γυναίκες. Μόνο η Ελβετία, η Τουρκία, η Ιαπωνία και η Ν. Κορέα «σκοράρουν» χειρότερα από την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.

Economist: Οι καλύτερες χώρες για τις γυναίκες εργαζόμενες – Πού είναι η Ελλάδα-1

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Economist, η τριτοβάθμια εκπαίδευση των γυναικών στην Ελλάδα είναι 3,4 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη σε σχέση με των ανδρών, ενώ η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό είναι 16,3 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη.

Στην Ελλάδα, οι γυναίκες κερδίζουν 5,9% λιγότερα από τους άνδρες, κατέχουν το 28% των διοικητικών θέσεων, το 13% των θέσεων στα διοικητικά συμβούλια και το 21,7% των εδρών στη Βουλή.

Το κόστος της φύλαξης των παιδιών ανέρχεται στο 10% του μέσου μισθού στη χώρα, οι γυναίκες παίρνουν 21,3 εβδομάδες πληρωμένη άδεια μητρότητας και οι άνδρες παίρνουν 0,4 εβδομάδες άδεια πατρότητας.

Από τα στοιχεία του Economist προκύπτει ότι οι σκανδιναβικές χώρες είναι οι καλύτερες για τις γυναίκες που δουλεύουν, με τη Σουηδία, την Ισλανδία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία στις τέσσερις πρώτες θέσεις.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News