Business & Finance Πέμπτη 4/03/2021, 16:42
BUSINESS & FINANCE

Profile: «Κέρδισε» συμβόλαιο με ρωσική επενδυτική τράπεζα

Profile: «Κέρδισε» συμβόλαιο με ρωσική επενδυτική τράπεζα

Τη web-based πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων «Αxia» θα παράσχει στη ρωσική επενδυτική τράπεζα ΑΤΟΝ η Profile Software, καταφέρνοντας να κερδίσει τον σχετικό διεθνή διαγωνισμό.

Η ATON εδρεύει στη Μόσχα και διαθέτει γραφεία σε 25 σημεία της Ρωσίας, δραστηριοποιούμενη στους τομείς του corporate investment banking, wealth management, retail investment services και private equity. 

Το Axia επιλέχθηκε ως εργαλείο front office, προσφέροντας διασύνδεση με το υπάρχον σύστημα, με σκοπό την ψηφιακή αναβάθμιση των εργασιών στη διαχείριση επενδύσεων και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Η λύση της ελληνικής εταιρείας, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, θα επιτρέψει -μεταξύ άλλων- την αυτοματοποίηση των διαδικασιών model portfolio construction και rebalancing, ενώ οι Relationship και Portfolio Managers θα έχουν τη δυνατότητα monitoring και reporting. Επιπλέον, θα επιτρέπει στους πελάτες της ΑΤΟΝ να έχουν πρόσβαση σ’ ένα μοντέρνο portal, εξελίσσοντας σημαντικά τις υπηρεσίες που λαμβάνουν.

«Καθ’ όλη την ιστορία της ATON, αναζητούμε το ξεχωριστό στοιχείο που θα προσδώσει αξία στα χαρτοφυλάκια των πελατών μας. Κατόπιν ενδελεχούς διεθνούς έρευνας, επιλέξαμε το Axia της Profile, λόγω της δυναμικής του συστήματος, της άμεσης ανταπόκρισης της ομάδας και της επεκτασιμότητας της πλατφόρμας, σε συνάρτηση με την ανάπτυξη του οργανισμού μας. Προσβλέπουμε σε μία επιτυχημένη και μακρόχρονη συνεργασία» δήλωσε ο Yaroslav Podsevatkin, Partner και Ηead of Τrading.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Profile, Ευάγγελος Αγγελίδης, σχολίασε τα εξής: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα συνεργασία μας με την ATON στη Ρωσία, η οποία σηματοδοτεί και την έναρξη μεγαλύτερης επέκτασης μας στη συγκεκριμένη χώρα, διευρύνοντας το πελατολόγιο του Axia, της δυναμικής πλατφόρμας μας για διαχείριση επενδύσεων. Το Axia είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα που προσφέρει μοναδική ευελιξία σε οργανισμούς που επιδιώκουν την ψηφιοποίηση και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Η ανταγωνιστικότητα, και η ευελιξία είναι κυρίαρχα στοιχεία στην ανάπτυξη των προϊόντων μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Profile Software, η οποία ιδρύθηκε το 1990, αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία ανάπτυξης λύσεων λογισμικού για τον διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα, τον ευρύτερο επιχειρηματικό κλάδο, καθώς και τον δημόσιο τομέα.

Διαθέτει διεθνή παρουσία στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία, Αφρική και Αμερική, και επενδύει σε τεχνολογικά προηγμένες λύσεις τόσο για νεοφυείς όσο και για παραδοσιακούς τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. 

Το 2019, ο Όμιλος είχε εμφανίσει κέρδη της τάξης του 1,7 εκατ. ευρώ, βελτιωμένα κατά 40% σε σχέση με το 2018. Ο κύκλος εργασιών είχε διαμορφωθεί σε 15,7 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 14%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News