Business & Finance Πέμπτη 4/03/2021, 15:14
BUSINESS & FINANCE

Goldman Sachs: Κέρδη 12% θα δώσουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο 12μηνο

Goldman Sachs: Κέρδη 12% θα δώσουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο 12μηνο

Συνολικές αποδόσεις 12% εκτιμά η Goldman Sachs ότι θα δώσουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τον επόμενο χρόνο, καθώς η τιμή-στόχος για τον Stoxx Europe 600 τίθεται στις 450 μονάδες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οίκου, ο δείκτης θα έχει επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα μέσα στο επόμενο εξάμηνο, καθώς η τιμή-στόχος τίθεται στις 420 μονάδες σε ορίζοντα τριών μηνών και στις 430 μονάδες σε ορίζοντα έξι μηνών. 

Goldman Sachs: Κέρδη 12% θα δώσουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο 12μηνο-1 
Όπως εξηγεί η Goldman Sachs, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχουν εμφανίσει ταχύτατη ανάκαμψη από τα χαμηλά του περασμένου έτους. Πρόκειται για ένα ριμπάουντ που είναι ισχυρότερο από την τυπική ανάκαμψη αλλά παρόμοιο σε ρυθμό με εκείνο που σημειώθηκε μετά τη χρηματοοικονομική κρίση, το 2009.

«Η ανάκαμψη της Ευρώπης, παρότι ισχυρή,  έχει υπάρξει απογοητευτική σε σχέση με εκείνη άλλων χρηματιστηρίων σε όλο τον κόσμο», σημειώνει η Goldman.

Πάντως, όπως επισημαίνει ο οίκος, η Ευρώπη είναι καλύτερα τοποθετημένη από πολλές άλλες οικονομίες για να ωφεληθεί από την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, ενώ την ίδια στιγμή ευνοείται από την αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων και στις πληθωριστικές προσδοκίες.

Κ. Σαμ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News