Business & Finance Πέμπτη 4/03/2021, 14:13
BUSINESS & FINANCE

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 5.000 νέους στο ψηφιακό marketing

Από τη Δευτέρα ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 5.000 νέους στο ψηφιακό marketing

Από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ανέργων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα σε 5.000 νέους να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στο ψηφιακό marketing. Η προθεσμία υποβολής εκπνέει στις 16 Μαρτίου. 

Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί έξι ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα για έξι μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (25 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες εργασιακής εμπειρίας).

Η δράση απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ψηφιακό marketing (digital marketing) τουλάχιστον 50 ωρών και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους (κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ. 

Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων. Οι  επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

  • Επιχειρήσεις με έως 3 άτομα προσωπικό, έχουν ανώτατο αριθμό ωφελούμενων 2 άτομα
  • Επιχειρήσεις με 4 έως 9 άτομα προσωπικό, έχουν ανώτατο αριθμό ωφελούμενων 3 άτομα
  • Επιχειρήσεις με 10 έως 19 άτομα προσωπικό, έχουν ανώτατο αριθμό ωφελούμενων 4 άτομα
  • Επιχειρήσεις με 20 έως 30 άτομα προσωπικό, έχουν ανώτατο αριθμό ωφελούμενων 6 άτομα
  • Επιχειρήσεις με 31 έως 50 άτομα προσωπικό, έχουν ανώτατο αριθμό ωφελούμενων 10 άτομα
  • Επιχειρήσεις με άνω των 50 ατόμων προσωπικό, έχουν ανώτατο αριθμό ωφελούμενων το 25% του προσωπικού

Ο πρώτος κύκλος αφορά την προκήρυξη 5.000 θέσεων και, σε περίπτωση που δεν καλυφθούν όλες οι θέσεις, ο επόμενος κύκλος για τις υπολειπόμενες θέσεις θα προκηρυχτεί τρεις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης των προθεσμιών του α’ κύκλου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των εργοδοτών είναι να μην έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού έως και έναν μήνα πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 16,5 εκατ. ευρώ. Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.oaed.gr/-/programma-apokteses-epangelmatikes-empeirias-sto-psephiako-marketin-nk-gia-5-000-anergous-eos-29-eton. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News