Business & Finance Πέμπτη 4/03/2021, 10:25
BUSINESS & FINANCE

Lufthansa: Μετά το 2025 η ολική επαναφορά των αερομεταφορών

Lufthansa: Μετά το 2025 η ολική επαναφορά των αερομεταφορών

Ζημιές – ρεκόρ ύψους 6,7 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Lufthansa για το 2020, με την αεροπορική να δηλώνει ότι η όποια ανάκαμψη του κλάδου εξαρτάται από τα προγράμματα εμβολιασμού. 

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης εκτίμησε ότι θα δυσκολευτεί να βγάλει κέρδος από τις πτήσεις της έως και τα τέλη του τρέχοντος έτους, καθώς αναγκάζεται να αναθεωρήσει τα σχέδια για τη δυναμικότητα των πτήσεών της. Ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr εκτίμησε ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποια ανάκαμψη το καλοκαίρι, αλλά μόνο εάν τα εμβόλια επιτρέψουν τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων διεθνώς. 

«Περιμένουμε ότι η ζήτηση θα ενισχυθεί και πάλι μόλις μειωθούν τα περιοριστικά μέτρα στα ταξίδια με την περαιτέρω διάθεση των τεστ και των εμβολίων. Διεθνώς αναγνωρισμένα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ πρέπει να αντικαταστήσουν τις απαγορεύσεις των ταξιδιών και τις καραντίνες», είπε ο Spohr. 

Ειδικά οι μεγάλες πτήσεις, από τις οποίες κυρίως εξαρτάται η Lufthansa, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί εξαιτίας της πανδημίας. Ο Spohr προειδοποίησε ότι η εταιρεία θα μπορεί να λειτουργεί μόνο στο 90% των προ κρίσης επιπέδων δυναμικότητάς της έως και τα μέσα της δεκαετίας, σε μία έμμεση αναθεώρηση της προηγούμενης εκτίμησής του για πλήρη ανάκαμψη του κλάδου των αερομεταφορών έως το 2024. 

Για φέτος, η Lufthansa εκτιμά ότι θα χρησιμοποιήσει το 40-50% της δυναμικότητας του 2019, έναντι προηγούμενου στόχου για 40-60%. Σημειώνεται ότι η εταιρεία χρειάζεται να λειτουργεί περίπου στο 50% της δυναμικότητάς της για να βγάζει κέρδη από τις πτήσεις της. 

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει δώσει βοήθεια 9 δισ. ευρώ στη Lufthansa, παίρνοντας ως αντάλλαγμα το 20% της εταιρείας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News