Business & Finance Τετάρτη 3/03/2021, 12:40
BUSINESS & FINANCE

Πάνω από τα 50.000 δολάρια επέστρεψε το Bitcoin

Πάνω από τα 50.000 δολάρια επέστρεψε το Bitcoin

Στα υψηλά μίας εβδομάδας, πάνω από τα 50.000 δολάρια, ανήλθε η τιμή του Bitcoin, καθώς η διάθεση για ρίσκο επιστρέφει στις αγορές.

Συγκεκριμένα, η τιμή του ψηφιακού νομίσματος ενισχύεται σήμερα κατά 7%, έπειτα από την πτώση του κατά 2,9% χθες, αφότου ο Γκάρι Γκένσλερ, που έχει επιλεγεί για τη θέση του νέου προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, δήλωσε πως αποτελεί πρόκληση για την εποπτική αρχή να διασφαλίσει ότι οι αγορές των κρυπτονομισμάτων είναι «καθαρές» από απάτες και προσπάθειες χειραγώγησης.

Ο Γκένσλερ, που έχει διατελέσει πρόεδρος του Commodity Futures Trading Commission επί προεδρίας Ομπάμα, θεωρείται υπέρμαχος των ψηφιακών assets. Είναι σύμβουλος του MIT Media Lab Digital Currency Initiative και διδάσκει για την τεχνολογία του blockchain και τα ψηφιακά νομίσματα.

«Ενώ η αγορά του Bitcoin αντέδρασε γρήγορα στα σχόλιά του, ο Γκένσλερ ήταν γενικά θετικός για το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα», είπε στο Bloomberg ο Τζον Γου, πρόεδρος τεχνολογίας blockchain της Ava Labs. «Ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση θα βοηθήσει να καλλιεργηθεί η τεχνολογία του blockchain, των κρυπτονομισμάτων και των ψηφιακών assets, αντί να την καταπνίξει», πρόσθεσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News