Business & Finance Τρίτη 2/03/2021, 19:20
BUSINESS & FINANCE

Μία ελληνική εταιρεία στις ταχύτερες αναπτυσσόμενες της Ευρώπης

Στο 77% ο μέσος ρυθμός ετήσιας ανάπτυξης

Μία ελληνική εταιρεία στις ταχύτερες αναπτυσσόμενες της Ευρώπης

Ως μία από τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη αναδείχθηκε από τους Financial Times η ελληνική εταιρεία Convert Group, η οποία ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στην ανάλυση δεδομένων.

Πιο συγκεριμένα, η Convert Group αξιολογήθηκε με 77% ως προς τον μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων της τελευταίας πενταετίας, γεγονός το οποίο την κατατάσσει στην 381η θέση της σχετικής λίστας. Μάλιστα, αναδείχθηκε στην πρώτη θέση όσον αφορά την αγορά Market Intelligence.

Η ελληνική εταιρεία διαθέτει σημαντική παρουσία σε 13 διαφορετικές χώρες σε Ευρώπη, Αφρική και Λατινική Αμερική, ενώ συνεργάζεται με μεγάλες πολυεθνικές, όπως οι Bayer, J&J, GSK, L’Oreal, P&G, Unilever, Nestle, RB, Henkel, Beiersdorf, Pierre Fabre, FrieslandCampina, Heineken, Barilla, CocaCola-Company, Kelloggs, Colgate Palmolive, Perrigo κ.α.

Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Παναγιώτης Γκεζερλής, ο οποίος ξεκίνησε το φιλόδοξο projet το 2014 με αρχικό κεφάλαιο μόλις 5.000 ευρώ. Κύρια δραστηριότητα, τότε, ήταν η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το 2017, όταν η εταιρεία είχε ήδη «μεγαλώσει» αρκετά, έκανε στροφή προς την ανάπτυξη προϊόντων λογισμικού, με βάση το μοντέλο «Software as a Service», παρέχοντας καινοτόμες πλατφόρμες ανάλυσης δεδομένων.

Σήμερα, το μεγάλο της «όπλο» είναι η πλατφόρμα «eRetail Audit», η οποία συλλέγει τεράστιους όγκους δεδομένων πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα να αναλύει μια σειρά πληροφοριών, τα οποία στη συνέχεια διαθέτει προς πώληση στους πελάτες της.

Ταυτόχρονα, έχει «λανσάρει» και την πλατφόρμα «eRetail Content», η οποία επιτρέπει στις εταιρείες να διαχειρίζονται την ταυτόχρονη παρουσία τους σε διαφορετικά ηλεκτρονικά καταστήματα.

Από μόλις τρεις εργαζόμενους το 2014, σήμερα η ελληνική εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 45 άτομα.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε στην λίστα των Financial Times μαζί με εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς από ολόκληρη την Ευρώπη. Αν και η δραστηριότητα μας τα τελευταία χρόνια δεν γνωρίζει σύνορα, κάθε μικρή και μεγάλη αναγνώριση σαν αυτήν, εδραιώνει παγκοσμίως στον επιχειρηματικό και τεχνολογικό κόσμο όχι μόνο την Convert Group, αλλά και την Ελλάδα» σχολίασε, με αφορμή την βράβευση, ο κ. Γκεζερλής.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News