Business & Finance Τρίτη 2/03/2021, 12:31
EUROSTAT

Μικρή βελτίωση στον πληθωρισμό της Ελλάδας τον Φεβρουάριο

Αμετάβλητος στο 0,9% στις χώρες της Ευρωζώνης

Μικρή βελτίωση στον πληθωρισμό της Ελλάδας τον Φεβρουάριο

Αμετάβλητος στο 0,9% διατηρήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στις χώρες της Ευρωζώνης, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της Eurostat για τον Φεβρουάριο του 2021.

Ειδικότερα, οι τιμές στην κατηγορία τροφίμων – αλκοόλ – καπνού διαμορφώθηκαν στο 1,4% από 1,5% τον Φεβρουάριο, ενώ οι τιμές στις υπηρεσίες ανήλθαν στο 1,2% από 1,4% τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, οι τιμές στον κλάδο μη-ενεργειακών βιομηχανικών προϊόντων επιβραδύνθηκαν στο 1% από 1,5%, ενώ αντίθετα οι τιμές στην ενέργεια βελτιώθηκαν στο -1,7% από -4,2% τον Ιανουάριο.

Μικρή βελτίωση στον πληθωρισμό της Ελλάδας τον Φεβρουάριο-1

Όσον αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, διατήρησε και τον Φεβρουάριο την αρνητική «πρωτιά», καθώς ο πληθωρισμός ανήλθε σε -1,9%. Ωστόσο, βελτιώθηκε ελαφρώς σε σχέση με τον Ιανουάριο, όταν είχε διαμορφωθεί σε -2,4%.

Η δεύτερη χειρότερη επίδοση αφορούσε την Σλοβενία, όπου ο πληθωρισμός ανήλθε στο -1,1%, ενώ ακολούθησαν η Κύπρος (-0,9%), το Λουξεμβούργο (-0,5%) και η Ιρλανδία (-0,4%).

Στον αντίποδα, ο υψηλότερος πληθωρισμός σημειώθηκε στην Ολλανδία, όπου ο δείκτης τιμών εκτινάχθηκε στο 1,9%, κοντά στον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (2%). Στο 1,6% έφθασε ο δείκτης και στη Γερμανία, ενώ ακριβώς στο 1% ανήλθε στην Ιταλία.

Μικρή βελτίωση στον πληθωρισμό της Ελλάδας τον Φεβρουάριο-2

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News