Business & Finance Τρίτη 2/03/2021, 10:48
BUSINESS & FINANCE

Entersoft: Εξαγόρασε την Wedia και μπαίνει στο eCommerce

Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ

Entersoft: Εξαγόρασε την Wedia και μπαίνει στο eCommerce

Την εξαγορά της Wedia ΕΠΕ, εταιρείας που εξειδικεύεται στη σχεδίαση και ανάπτυξη απαιτητικών Web και eCommerce εφαρμογών, καθώς και υπηρεσιών digital marketing ανακοίνωσε η εταιρεία πληροφορικής Entersoft.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Entersoft «στις 01 Μαρτίου 2021 υπεγράφη, σε υλοποίηση της σχετικής έγκρισης του Δ.Σ. της εταιρείας της 26/02/2021, Συμφωνητικό Αγοραπωλησίας Εταιρικών Μεριδίων, δυνάμει του οποίου η Entersoft αγόρασε το σύνολο των εταιρικών μεριδίων (100%) της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία ‘WEDIA ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ’ και το διακριτικό τίτλο ‘WEDIA ΕΠΕ’, που εδρεύει στο Δήμο Αμαρουσίου Αττικής, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 27, με αριθμό ΓΕΜΗ: 009248401000 και Α.Φ.Μ. 997787301, Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου».

Το εταιρικό κεφάλαιο της WEDIA ΕΠΕ ανέρχεται στο ποσό των 30.000, ολοσχερώς καταβεβλημένο, και διαιρείται σε 1.000 εταιρικά μερίδια, oνομαστικής αξίας 30 ευρώ εκάστου. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ και εξοφλήθηκε ολοσχερώς κατά την υπογραφή του συμφωνητικού. Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2020, η Wedia είχε έσοδα περί τα 1,4 εκατ. ευρώ και θετικό καθαρό ταμείο. Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στις 1/3/2021 ήταν 29 άτομα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής της Entersoft για την πλήρη υποστήριξη μετασχηματισμού των επιχειρήσεων με αξιοποίηση του eCommerce, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αναγκαία λογισμικά της εφοδιαστικής αλυσίδας σε omnichannel επίπεδο.

«Μετά την εξαγορά της Optimum και την ενίσχυση του τομέα software για Logistics, τώρα η Entersoft ενισχύει δυναμικά τη γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών της στον τομέα της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Για πρώτη φορά ένας οργανισμός μπορεί να καλύψει συνολικά, με δικά του προϊόντα και υπηρεσίες, όλη την εμπειρία ενός καταναλωτή (customer journey), από την καμπάνια προώθησης προϊόντων μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής (business transaction), συνδυάζοντας προϊόντα και υπηρεσίες User Experience, eCommerce, Logistics, CRM Analytics. και Digital Marketing» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Wedia έχει υλοποιήσει έργα σε επιχειρήσεις όπως οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, EUROLIFE FFH, MARKETING GREECE, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, LEASEPLAN, GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΕ, ICAP ΑΕ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ καθώς και πολλές άλλες μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News