Business & Finance Δευτέρα 1/03/2021, 19:22
BUSINESS & FINANCE

«Πράσινο» φως στην απόκτηση του 85% της Stoiximan από τoν ΟΠΑΠ

Για τις αγορές σε Ελλάδα και Κύπρο

«Πράσινο» φως στην απόκτηση του 85% της Stoiximan από τoν ΟΠΑΠ

To «πράσινο» φως στην απόκτηση των δραστηριοτήτων της Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο από τη ΟΠΑΠ Α.Ε., μέσω της θυγατρικής εταιρείας στη Λευκωσία, άναψε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, η παραπάνω συναλλαγή δεν δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για τον σημαντικό περιορισμό του ανταγωνισμού στις στοιχηματικές αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε., μετά την έγκριση της Επιτροπής, θα αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στην Stoiximan (σ.σ. ανήκει στον Όμιλο SMFC) στο 85% από 18% προηγουμένως. Η συναλλαγή αφορά τις δραστηριότητες της στοιχηματικής εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ταυτόχρονα, η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα διατηρήσει στο 36% το ποσοστό συμμετοχής στην TCB Holdings, η οποία προσφέρει τις δαδικτυακές στοιχηματικές υπηρεσίες και τυχερών παιγνίων της Stoiximan σε εκτός Ελλάδος και Κύπρου αγορές, μέσω της «Βetanο».

Το συνολικό αντίτιμο των συναλλαγών ανέρχεται σε 163 εκατ. ευρώ.

Με την κίνηση αυτή, η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα, δεδομένου ότι η Stoiximan κατέχει κυρίαρχη θέση στη διαδικτυακή αγορά τυχερών παιγνίων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η απόφαση της Επ. Ανταγωνισμού

Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 01 Μαρτίου 2021, ομόφωνα, αποφασίστηκε η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 6 του Ν.3959/11, όπως ισχύει, σχετικά με τη μεταβολή του κοινού ελέγχου που ασκείται από τις ΟΠΑΠ, Deep Investment Ltd και Padian Ltd επί των δραστηριοτήτων διαδικτυακού στοιχήματος και λοιπών διαδικτυακών τυχερών παιγνίων της εταιρίας Kaizen Gaming International Ltd (πρώην GML Interactive Malta Ltd) που διεξάγονται στην Ελλάδα και την Κύπρο υπό το εμπορικό σήμα Stoiximan (εφεξής και «Stoiximan Business»), σε αποκλειστικό έλεγχο της ΟΠΑΠ, μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία OPAP Investment Limited, επί της Stoiximan Business.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, ότι από την ως άνω γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011, δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις σχετικές αγορές, στις οποίες αυτή αφορά.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News