Business & Finance Δευτέρα 1/03/2021, 15:53
BUSINESS & FINANCE

Πώς η Ινδία θα «σώσει» το κακάο

Άνοδος 36% στη ζήτηση έως το 2023

Πώς η Ινδία θα «σώσει» το κακάο

«Διέξοδο» στην Ασία, και ειδικότερα στην Ινδία, αναζητάει η παγκόσμια βιομηχανία του κακάο, εν μέσω της στασιμότητας που επικρατεί στη ζήτηση σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Η ραγδαία αύξηση του βιωτικού επιπέδου της πολυπληθούς χώρας της Ασίας έχει οδηγήσει, όπως είναι εύλογο, σε υιοθέτηση ολοένα και περισσότερων καταναλωτικών συνηθειών της Δύσης. Μία εξ αυτών είναι και η κατανάλωση κακάο. Από τις μπάρες σοκολάτας έως τα παγωτά.

Ως εκ τούτου, και λαμβάνοντας υπόψη την στασιμότητα της ζήτησης σε Ευρώπη και Αμερική, οι εταιρείες του κλάδου έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες στη μακρινή Ινδία.

«Η Ινδία είναι το μοναδικό μέρος, όπου πραγματικά βλέπουμε μεγάλη δυναμική στους όγκους κατανάλωσης» σχολίασε πρόσφατα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Κακάο, Μισέλ Αριόν. «Είναι ήδη παράδοση η κατανάλωση γλυκών, σ’ αντίθεση με την Κίνα, και είναι η δυνητικά “νούμερο 1” αγορά του μέλλοντος» έσπευσε να προσθέσει.

Το πρόβλημα για τη βιομηχανία έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς οι καταναλωτές σε Ευρώπη και Αμερική έχουν κάνει στροφή προς τις πιο υγιεινές τροφές, με αποτέλεσμα τη μη αύξηση της ζήτησης.

Την ίδια ώρα, η σταδιακή βελτίωση του βιωτικού επιπέδου σε πολλές χώρες της Ασίας, και ιδίως στην Ινδία, αποτελεί μια καλή ευκαιρία, προκειμένου οι εταιρείες του κλάδου να αναπληρώσουν τη «ζημιά» και φυσικά, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Έως το 2023, για παράδειγμα, η ζήτηση για προϊόντα κακάο στην Ινδία αναμένεται να αυξηθεί κατά 36% (σε σχέση με τα επίπεδα του 2018) και να φθάσει τους 96.735 τόνους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News