Business & Finance Δευτέρα 1/03/2021, 10:39
BUSINESS & FINANCE

Και επίσημα η παράταση των εκπτώσεων έως 31/3

Και επίσημα η παράταση των εκπτώσεων έως 31/3

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση για την παράταση των εκπτώσεων.

Η απόφαση για την παράταση της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων έως την Τετάρτη, 31 Μαρτίου, πάρθηκε με γνώμονα «την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, κατά την τρέχουσα περίοδο εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ότι η σχετική απόφαση δεν προκαλεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. 

Σημειώνεται ότι λόγω της επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας, το άνοιγμα του λιανεμπορίου φαίνεται να μετατίθεται για τις 15 Μαρτίου. Το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι πως η κινητικότητα ούτως ή άλλως υπάρχει στους δρόμους και δεν μειώνεται, άρα μπορεί με κανόνες που ούτως ή άλλως ισχύουν στα μαγαζιά, να ανοίξει αυτός ο κλάδος της οικονομίας. Εάν αυτό γίνει σε δυο εβδομάδες υπάρχει εν τω μεταξύ η ελπίδα πως η πίεση στα νοσοκομεία θα έχει μειωθεί, ενώ και ο καιρός αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να είναι σύμμαχος αφού ημερολογιακά έχουμε μπει στην Ανοιξη.

«Φαντάζομαι ότι με την σωστή τήρηση των μέτρων στα μαγαζιά, εκεί που έχουμε τόσο κόσμο να κυκλοφορεί έξω, το να υπάρχει και με συγκεκριμένο αριθμό και με συγκεκριμένα μέτρα μέσα στα μαγαζιά, ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων νομίζω δεν θα προσθέσει τίποτα ιδιαίτερο» σχολίασε χθες σχετικά ο καθηγητής Χ. Γώγος. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News