ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Στο Ελληνικό το νέο «στρατηγείο» της Lamda Development

Πού θα βρίσκονται οι νέοι χώροι της εταιρείας - Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του φορέα διαχείρισης Ελληνικού

Στο Ελληνικό το νέο «στρατηγείο» της Lamda Development

Εδώ και πολλούς μήνες αθόρυβα η ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου Τομπάζη υλοποιούσε τις απαραίτητες εργασίες αναδιαμόρφωσης του κτηρίου που βρίσκεται στον παράδρομο της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στην οδό Ελληνικού στο Ελληνικό. Πρόκειται για το ακίνητο που, σε επιφάνεια περίπου 3.500 τ.μ., σύμφωνα με πληροφορίες του moneyreview.gr, θα φιλοξενήσει την πολυπληθή ομάδα της Lamda Development που είναι επιφορτισμένη με το συντονισμό και τη διαχείριση των εργασιών της Μητροπολιτικής Παρέμβασης στο Ελληνικό.

Η μεγάλη εγγύτητα του κτηρίου γραφείων με την έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου θα επιτρέπει στα στελέχη της εισηγμένης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων να έχουν άμεση εικόνα της πορείας υλοποίησης της επένδυσης που υπολογίζεται ότι θα απορροφήσει κεφάλαια της τάξεως των 8 δισ. ευρώ. Η ομάδα Ελληνικού της Lamda αναμένεται, κατά πληροφορίες, να εγκατασταθεί στον μικρό παράδρομο της Λεωφ. Ποσειδώνος τις επόμενες ημέρες, ενώ επίκειται το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής μεταξύ του Δημοσίου και της Lamda Development που έχει ως ορίζοντα το τέλος του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς.

Οι Πύργοι και ο φορέας διαχείρισης

Ένα από τα μεγάλα projects που θα διαχειριστεί η ομάδα της Lamda από το νέο «στρατηγείο» στο Ελληνικό, περιλαμβάνει τη διαδικασία δημιουργίας κοινοπραξιών με τους ενδιαφερόμενους για την κατασκευή των δύο πύργων γραφείων και κατοικιών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου. Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι περισσότεροι από 15 επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον από τους οποίους οι περισσότεροι είναι ξένοι. Ορισμένοι εξ αυτών -αν κι εφόσον επιλεγούν- θα ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, υλοποιώντας τα πολυτελή διαμερίσματα των δύο πύργων του Ελληνικού, για τα οποία οι ζητούμενες τιμές κυμαίνονται από 8.000 έως 15.000 ευρώ ανά τ.μ., σύμφωνα με πληροφορίες.

Εκτός από την Lamda Development, σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία βρίσκεται ο φορέας διαχείρισης κοινοχρήστων χώρων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά με πρόεδρο τον Δήμαρχο Αργυρούπολης-Ελληνικού Γιάννη Κωνσταντάτο. Πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τον πρώτο προϋπολογισμό, ύψους 280 χιλ. ευρώ, του φορέα, ο οποίος θα στεγάζεται σε ακίνητο κοντά στα νέα γραφεία της Lamda στο Ελληνικό. Να σημειωθεί εν παρόδω ότι για το Δήμαρχο Αργυρούπολης-Ελληνικού Γ. Κωνσταντάτο η έναρξη υλοποίησης του έργου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Γ. Κορτζίδη που ήταν πολέμιος της επένδυσης.

Στο Ελληνικό το νέο «στρατηγείο» της Lamda Development-1
Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος

 

Του οικονομικού κλεισίματος της σύμβασης παραχώρησης, θα προηγηθεί η ολοκλήρωση της διανομής δικαιωμάτων της έκτασης. Στη διαδικασία αυτή αναπόσπαστο κομμάτι αποτελεί η διανομή των κοινοφελών και κοινωνικής ανταποδοτικότητας οικοπέδων, στους δήμους Αργυρούπολης-Ελληνικού, Γλυφάδας και Αλίμου αναλόγως των χωροταξικών και διοικητικών ορίων που υφίστανται. Αυτό αποτελεί μία από τις τελευταίες εκκρεμότητες για τη διανομή των δικαιωμάτων της έκτασης που ολοκληρώνεται σταδιακά, όπως αναφέρουν οι επαΐοντες.

Η διανομή, μέσω νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών, των δικαιωμάτων της έκτασης και η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην Lamda Development, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν με ορίζοντα τον Μάιο, θα οδηγήσουν στην καταβολή από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων 300 εκατ. ευρώ, της πρώτης, δηλαδή, δόσης του συνολικού καταβλητέου τιμήματος 915 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News