Business & Finance Σάββατο 27/02/2021, 11:55
BUSINESS & FINANCE

Θ. Σκυλακάκης: Πεπερασμένο το ποσό της στήριξης νοικοκυριών – επιχειρήσεων

«Πιθανότητα ανάκαμψης της οικονομίας αρκετά δυναμική»

Θ. Σκυλακάκης: Πεπερασμένο το ποσό της στήριξης νοικοκυριών – επιχειρήσεων

Ενδείξεις δυναμικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας διαπίστωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τους επόμενους μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA, το κυβερνητικός στέλεχος επεσήμανε ότι το κομμάτι του λιανικού εμπορίου, το οποίο παραμένει ανοιχτό (περιοχές επιτήρησης + ηλεκτρονικό εμπόριο) δείχνει «καλά νούμερα» και «καλύτερη εικόνα εσόδων» σε σχέση με τον Ιανουάριο.

«Συνεπώς, υπάρχει μια πιθανότητα ανάκαμψης της οικονομίας αρκετά δυναμική» συμπέρανε ο κ. Σκυλακάκης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει ρυθμό ανάκαμψης 4,8% του ΑΕΠ, αν και δεν αποκλείεται τελικά να κλείσει σε χαμηλότερα επιπεδα, λόγω της επίπτωσης του β’ κύματος του ιού.

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, επεσήμανε ότι το διαθέσιμο ποσό είναι πεπερασμένο και «μ’ αυτό θα πορευτούμε», αν και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να τεντωθεί περαιτέρω το σκοινί της οικονομίας.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι το τέλος επιτηδεύματος δεν πρόκειται να καταργηθεί προς ώρας, ενώ για την επιδότηση των πάγιων δαπανών διευκρίνισε ότι οι δικαιούχοι θα επιλεχθούν στη βάση αρκετών κριτιρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει μέτρα στήριξης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, για το 2021, ποσό το οποίο ήδη βαίνει προς εξάντληση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News