Business & Finance Σάββατο 27/02/2021, 07:09
BUSINESS & FINANCE

Bitcoin: Η χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων 12 μηνών

Έχασε το 1/5 της αξίας του

Bitcoin: Η χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων 12 μηνών

Τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων 12 μηνών βίωσε το Bitcoin, το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχασε το 1/5 της αξίας του, δηλαδή 20%, εν μέσω των ευρύτερων απωλειών στην αγορά υψηλού κινδύνου assets. 

Μόνο την Παρασκευή, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα απώλεσε το 5%, υποχωρώντας στα 45.672 δολάρια και απέχοντας παρασάγγας από το ιστορικό υψηλό των 58.000 δολαρίων, το οποίο σημειώθηκε την προηγούμενη Κυριακή.

Την ίδια ώρα, ο ευρύτερος δείκτης κρυπτονομισμάτων Bloomberg Galaxy Crypto εμφάνισε σωρευτικές απώλειες της τάξης του 23% κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.

«Πρόκειται για μία αγορά, η οποία είναι υπερ-αγορασμένη» δηλώνει ο Κρεγκ Έρλαμ, αναλυτής της OANDA Europe, προσπαθώντας να δώσει μια εξήγηση για την απότομη πτώση. 

Βέβαια, στις ισχυρές απώλειες συνέβαλε και η αναταραχή στις διεθνείς αγορές, εν μέσω της εκρηκτικής ανόδου των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, ως απόρροια του φόβου για αύξηση του πληθωρισμού και πρόωρη άρση των υπερχαλαρών νομισματικών μέτρων των κεντρικών τραπεζών.

Αυτή η ανησυχία είχε ως αποτέλεσμα την επανα-εξισορρόπηση αρκετών assets, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq στη Wall Street, ενδεικτικά, να καταγράφει τις υψηλότερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον περασμένο Οκτώβριο. 

«Τα υψηλού κινδύνου assets δέχονται ένα χτύπημα αυτή την στιγμή. Βλέπουμε τις μετοχές να υποχωρούν και ακολουθούν τα κρυπτονομίσματα» σημειώνει, από την πλευρά του, ο Βιγάι Αγιάρ, αναλυτής της Luno.

Για ακόμη μία φορά, ως εκ τούτου, αρκετοί αναλυτές σπεύδουν να εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο το Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο ασφαλούς «καταφυγίου» έναντι του πληθωρισμού, ως εναλλακτική λύση στον χρυσό και το δολάριο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News