Business & Finance Παρασκευή 26/02/2021, 19:18
BUSINESS & FINANCE

ETE: Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

ETE: Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Τη διευκρίνιση ότι μέχρι σήμερα (26/2) δεν υπάρχει απόφαση από τα αρμόδια όργανα για πώληση των μετοχών (80%) της Εθνικής Ασφαλιστικής, έδωσε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως έχει γράψει το «MoneyReview», το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας συνεδρίασε μόλις την Πέμπτη, προκειμένου να εξετάσει τη μεταβίβαση της εταιρείας στο αμερικανικό fund CVC Capital.

Ωστόσο, η τελική έγκριση δεν πρόκειται να δοθεί πριν την ολοκλήρωση της έκθεσης αποτίμησης της Εθνικής Ασφαλιστικής από τον εξωτερικό σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προκειμένου να πιστοποιηθεί το εύλογο του τιμήματος πώλησης.

Η κυοφορούμενη συναλλαγής προκρίνεται από τη διοίκηση της ΕΤΕ ως η ενδεδειγμένη λύση, προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Η συγκεκριμένη λύση προκρίνεται αντί της επιλογής διάθεσης πλειοψηφικού ποσοστού στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει υψηλότερο τίμημα, προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά στην Τράπεζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη χρήση του 2019, η ΕΤΕ είχε προχωρήσει στην απομείωση της αξίας της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά 500 εκατ. ευρώ, εγγράφοντας εφάπαξ τη σχετική ζημιά.

Η διοίκηση της ΕΤΕ έχει θέσει ως «κόκκινη» γραμμή την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην τιμή των 440 εκατ. ευρώ (το 100% έχει αποτιμηθεί στα 550 εκατ. ευρώ). 

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της πώλησης των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Εθνική Τράπεζα («η Τράπεζα») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση από τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News