Business & Finance Παρασκευή 26/02/2021, 18:50
BUSINESS & FINANCE

Πώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βάζει γκολ στη Wall Street

Στο 17% τα συνολικά εβδομαδιαία κέρδη

Πώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βάζει γκολ στη Wall Street

Εντυπωσιακό «άλμα» πραγματοποιεί σήμερα η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η οποία εκτινάσσεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών, χάρη στις προσδοκίες επιστροφής των φιλάθλων στα βρετανικά γήπεδα.

Τις προηγούμενες ημέρες, εξάλλου, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την σταδιακή προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα, με το σχέδιο να προβλέπει έως 10.000 φιλάθλους ανά γήπεδο από τις 17 Μαΐου.

Στόχος είναι δε, οι περιορισμοί στα γήπεδα να αρθούν πλήρως έως τις 21 Ιουνίου, δίνοντας το πράσινο «φως» στα γεμάτα -από «διψασμένους» φιλάθλους- γήπεδα.

Η έδρα των «Κόκκινων Διαβόλων», το Ολντ Τράφορντ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γήπεδα σ’ όλη την Ευρώπη, με χωρητικότητα περίπου 76.000 θέσεων.

Κάθε παιχνίδι με παρουσία κόσμου, μέχρι και το ξέσπασμα της πανδημίας, απέφερε έσοδα, συνολικού ύψους 155 εκατ. δολάρια -αποτελώντας μία από τις βασικές πηγές κερδών του ιστορικού αγγλικού σωματείου.

Πέραν της προοπτικής ανάκαμψης των εσόδων, στην ευοίωνη πορεία της μετοχής συμβάλλει και η άκρως εντυπωσιακή επίδοση των ποδοσφαιριστών στο χορτάρι, καθώς η ομάδα διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν των τελευταίων ετών.

Στο πρωτάθλη της Premier League «φιγουράρει» στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από την γειτονική Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στο Europa League θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, ιδίως εφόσον καταφέρει να αποκλείσει την ιταλική Μίλαν από τη φάση των «16».

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην εβδομάδα, τα συνολικά κέρδη της μετοχής έφθασαν το 17%, πετυχαίνοντας το υψηλότερο ράλι από τον Μάρτιο του 2020.

Πώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βάζει γκολ στη Wall Street-1

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News