Business & Finance Παρασκευή 26/02/2021, 11:56
ΣΤΟ BLOOMBERG

Α. Πατέλης: Τον Μάιο θα ανοίξει ο τουρισμός

Α. Πατέλης: Τον Μάιο θα ανοίξει ο τουρισμός

Ο ελληνικός τουρισμός θα ανοίξει κάποια στιγμή το Μάιο, δηλαδή πολύ νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, όταν η σεζόν ξεκίνησε στα τέλη του Ιουνίου, είπε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργός Αλέξης Πατέλης μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. «Περιμένουμε μία πολύ καλή χρονιά», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι φέτος έχουμε στη διάθεσή μας εργαλεία που δεν υπήρχαν πέρυσι, όπως τα rapid tests, τα εμβόλια και το γεγονός ότι πολύ περισσότερος κόσμος έχει αποκτήσει ανοσία στον κορωνοϊό.

Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει αυτές τις ημέρες το σχέδιό της για τον τουρισμό, το οποίο θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό σε 1-2 εβδομάδες, σημείωσε ο κ. Πατέλης. Και πρόσθεσε πως πέραν της διμερούς συμφωνίας με το Ισραήλ, ετοιμάζεται ανάλογη συμφωνία και με το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, αυτό που θέλει η Αθήνα είναι να μην καταλήξουμε στο καλοκαίρι με λύσεις-μπαλώματα, αλλά να υπάρχει μία συνολική λύση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Για αυτό και ο κ. Πατέλης τόνισε την ανάγκη να προετοιμαστεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκινώντας τη δουλειά που πρέπει να γίνει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει προτείνει η Ελλάδα.

«Ας ξεκινήσουμε τώρα τη δουλειά. Πολύς κόσμος κοιτάζει τώρα για τις διακοπές του. Όταν έρθει η άνοιξη και το καλοκαίρι , οι κυβερνήσεις θα αντιμετωπίσουν τεράστιες πιέσεις από τον κόσμο που θέλει να ταξιδέψει. Και εάν η Ε.Ε. δεν δώσει μία λύση, θα το κάνει κάποιος άλλος, είτε οι μεγάλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες ή κάποιος άλλος. Επομένως, αυτό που λέμε είναι ας προετοιμαστούμε, ας έχουμε έτοιμη την υποδομή και ας έχουμε ένα καλό καλοκαίρι», σημείωσε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού. Και τόνισε ότι είναι σημαντικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού να υλοποιηθεί από τα κράτη, ώστε τα προσωπικά δεδομένα που θα χρησιμοποιούνται να κρατηθούν στο απόλυτο μίνιμουμ.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πατέλης τόνισε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα είναι υποχρεωτικό για να έρθει κάποιος στην Ελλάδα, αφού υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι, όπως για παράδειγμα με την προσκόμιση αρνητικού τεστ κορωνοϊού. «Είναι εντελώς εθελοντικό»,  σημείωσε.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News