Business & Finance Πέμπτη 25/02/2021, 19:46
FINTECH

Η ευρωπαϊκή «αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα» των Snoop Dogg και Τζακ Μα

Η ευρωπαϊκή «αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα» των Snoop Dogg και Τζακ Μα

Κοντά σε συμφωνία εξασφάλισης πρόσθετης χρηματοδότησης, ύψους 1 δισ. δολαρίων, βρίσκεται η εταιρεία fintech Klarna, η αποτίμηση της οποίας αυτή την στιγμή εκτιμάται σε 31 δισ. δολάρια.

Η σουηδική εταιρεία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών «αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα», επιτρέποντας στους καταναλωτές να μεταθέτουν άτοκα το κόστος των αγορών τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Δεδομένης της τεράστιας ζήτησης για τον κλάδο του fintech, δεν είναι λίγοι οι επενδυτές, οι οποίοι επιθυμούν να βάλουν τα χρήματά τους, προσδοκώντας σε σημαντικά μελλοντικά οφέλη.

Ήδη, μάλιστα, ανάμεσα στους βασικούς χρηματοδότες της Klarna, συγκαταλέγονται ο δημοφιλής Αμερικανός ράπερ Snoop Dogg, αλλά και η Ant Group, η οποία ανήκει στην Alibaba του Τζακ Μα.

Η νέα χρηματοδοτική «γραμμή», η προέλευση της οποίας παραμένει άγνωστη, αναμένεται να επισφραγιστεί εντός των επόμενων ημερών, με τη διοίκηση της fintech ήδη να σχεδιάζει τα επόμενα βήματα, εξετάζοντας μια πιθανή εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Αυτή την στιγμή, εξάλλου, η Klarna είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική start-up στην Ευρώπη, ξεπερνώντας σε αποτίμηση την εταιρεία πληρωμών checkout.com, η αξία της οποίας ανέρχεται σε 15 δισ. δολάρια.

Ποια είναι η Klarna

Η Klarna ιδρύθηκε το 2005 και πολύ γρήγορα, κατάφερε να εδραιωθεί στον κλάδο των ψηφιακών τραπεζικών υπηρεσιών, διαθέτοντας περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους.

Το 2019, η αξία των ψηφιακών πωλήσεων διαμορφώθηκε σε περίπου 35 δισ. δολάρια, αποτελώντας το 40% των συνολικών ηλεκτρονικών εμπορικών πωλήσεων στην αγορά της Σουηδίας.

Κατά καιρούς έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των «100 πιο αναπτυσσόμενων ευρωπαϊκών τεχνολογικών εταιρειών», συγκεντρώνοντας κεφάλαια εκατομμυρίων δολαρίων από μια σειρά θεσμικών επενδυτών.

Κύρια δραστηριότητα της Klarna είναι η παροχή online διαδικτυακών τραπεζικών υπηρεσιών, όπως η μεταχρονολογημένη πληρωμή προϊόντων, η διαχείριση εταιρικών δαπανών κ.α.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News