Business & Finance Πέμπτη 25/02/2021, 16:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moderna: Περιμένει έσοδα 18,4 δισ. δολ. από το εμβόλιο της Covid

Aναμένεται να παραχθούν τουλάχιστον 700 εκατ. δόσεις

Moderna: Περιμένει έσοδα 18,4 δισ. δολ. από το εμβόλιο της Covid

Συνολικά έσοδα 18,4 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο της Covid-19 αναμένει μέσα στο 2021 η Moderna, η οποία αποτελεί μία από τις ελάχιστες φαρμακοβιομηχανίες που έχουν λάβει το «πράσινο» φως για χρήση του σκευάσματος.

Το εμβόλιο της εταιρείας, όπως και στην περίπτωση των Pfizer / BioNTech, εδράζεται στην τεχνολογία του mRNA, και ήταν το δεύτερο -κατά σειρά- που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κατά τη διάρκεια του 2021, αναμένεται να παραχθούν τουλάχιστον 700 εκατ. δόσεις, χωρίς να αποκλείεται και η επίτευξη του στόχου του 1 δισ. δόσεων, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες επενδύσεις στην γραμμή παραγωγής.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, η μετοχή της Moderna στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενισχύεται σήμερα κατά 4% και διαμορφώνεται στα 150 δολάρια.

Πρόσφατα, η Κομισιόν ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την φαρμακοβιομηχανία για την προμήθεια επιπλέον 150 εκατ. δόσεων εντός του 2021, διπλασιάζοντας τον αριθμό των αρχικών παραγγελιών (160 εκατ. δόσεις). Για το 2022, μάλιστα, η αναθεωρημένη σύμβαση περιλαμβάνει την παράδοση ακόμη 150 εκατ. δόσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε από τις ευρωπαϊκές αρχές τον Ιανουάριο. Έως τα τέλη Μαρτίου εκτιμάται ότι θα χορηγηθούν περίπου 10 εκατ. δόσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News