Business & Finance Πέμπτη 25/02/2021, 09:33
BUSINESS & FINANCE

Β. Κορκίδης για lockdown: Η εβδομαδιαία αιμορραγία των 500 εκατ. πρέπει να σταματήσει

Β. Κορκίδης για lockdown: Η εβδομαδιαία αιμορραγία των 500 εκατ. πρέπει να σταματήσει

Την αγωνία του εμπορικού κόσμου για την επανεκκίνηση του λιανικού εμπορίου στην Αττική εκφράζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του ΠΕΣ Αττικής Βασίλης Κορκίδης. «Το λιανικό εμπόριο της Αττικής περιμένει με αγωνία να μάθει ποια θα είναι εντός του Μαρτίου η “Μεγάλη Δευτέρα” της αγοράς, που θα επαναλειτουργήσουν με τον τρόπο των σούπερ μάρκετ όλα τα καταστήματα. Από ό,τι φαίνεται από το επιδημιολογικό φορτίο, στην Αττική δεν θα είναι η Δευτέρα 1η Μαρτίου και δεν μπορεί, βεβαίως, να είναι η Καθαρή Δευτέρα» αναφέρει ο κ. Κορκίδης.

Όπως σημειώνει, «επιχειρηματικότητα και κυβέρνηση, γνωρίζουν καλά πως η εβδομαδιαία αιμορραγία των 500 εκατ. ευρώ από τις απώλειες της κατανάλωσης π ρέπει να σταματήσει πριν είναι πολύ αργά».

Ο κ. Κορκίδης επισημαίνει πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς click away και click inside είναι προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ουσιαστικά ελεύθερα και τους καταναλωτές να κάνουν εντός τριών ωρών τις αγορές που επιθυμούν με φυσική παρουσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ορθή και έγκαιρη απόφαση είναι, επίσης, η επιβεβλημένη παράταση της εκπτωτικής περιόδου έως το τέλος Μαρτίου, προκειμένου οι εμπορικές επιχειρήσεις να ρευστοποιήσουν τα εμπορεύματα στα ράφια τους, ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν νέα προϊόντα».

Όλα αυτά, όμως, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΕΣ Αττικής, πρέπει να γίνουν με προσοχή, γι’ αυτό είναι εύλογο να αποστέλλεται από τους καταναλωτές μήνυμα στο ξεχωριστό πενταψήφιο αριθμό 13032, προκειμένου να πραγματοποιούν τις αγορές τους.

«Αναγνωρίζουμε την αγωνιώδη προσπάθεια που γίνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης να ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, γι’ αυτό πρέπει όλοι να συμβάλουμε με αλληλοσεβασμό και αυτοέλεγχο, τόσο για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, όσο και για την υγεία της αγοράς και της οικονομίας» προσθέτει.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News