Business & Finance Τρίτη 23/02/2021, 17:23
BUSINESS & FINANCE

Microstrategy: Το bitcoin θα γίνει αγορά 100 τρισ. δολαρίων

Microstrategy: Το bitcoin θα γίνει αγορά 100 τρισ. δολαρίων

Η αγορά του bitcoin θα γίνει μεγαλύτερη από εκείνη του χρυσού και θα φτάσει στα 100 τρισ. δολάρια, προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος της Microstrategy, Μάικλ Σέιλορ.

«Υπάρχει χρυσός αξίας 10 τρισ.  δολαρίων εκεί έξω και bitcoins αξίας 1 τρισ. δολαρίων. Το bitcoin θα ξεπεράσει το χρυσό και θα ξεπεράσει ολόκληρη την κεφαλαιοποίηση της αγοράς του χρυσού», είπε ο Σέιλορ μιλώντας στο CNBC. «Θα ξεπεράσει τα κρατικά ομόλογα που δίνουν αρνητικές αποδόσεις και άλλους δείκτες μέχρι να φτάσει στα 100 τρισ. δολάρια», πρόσθεσε.

Ο Σέιλορ εξήγησε ότι το bitcoin δεν είναι ένα πραγματικό νόμισμα και άρα δεν έχει σχεδιαστεί για να ξοδεύεται. Αντίθετα, προορίζεται για αποταμίευση, είπε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με φόντο την πτώση του κρυπτονομίσματος κατά 15% σήμερα, στην περιοχή των 46.000 δολαρίων. Το bitcoin είναι ένας «εξαιρετικά μη αποδοτικός τρόπος για την πραγματοποίηση συναλλαγών», είπε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν μιλώντας σε συνέδριο των New York Times τη Δευτέρα, ενώ και ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι δεν του αρέσει το ψηφιακό νόμισμα και κάλεσε τους επενδυτές να μην παρασύρονται από κερδοσκοπικές μανίες.

Η MicroStrategy, πάντως, είναι μία από τις επιχειρήσεις που έχουν στηρίξει το bitcoin, καθώς έχει δηλώσει ότι θα αντλήσει 1 δισ. δολάρια προκειμένου να αγοράσει το κρυπτονόμισμα.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News